Кировоград. Портал

Кировоград — новости и сайты

Искать: Как искать?
Детальный поиск
Например:



Новости Кировограда

Вітаємо, "Зоряни"!

Вечірня газета

Рішенням Міністерства культури України театру музики, пісні і танцю "Зоряни" Кіровоградської обласної філармонії присвоєно звання академічного. Так поціновано вклад "Зорян" у пропаганду української пісні, сценічне відродження багатьох народних обрядів, адже кожен виступ колективу — це справді театралізоване дійство, що включає музику, слово і танець.

"Зоряни" добре відомі як у самій Україні, так і далеко за її межами. За роки свого існування вони дали більше двох тисяч концертів. Колектив брав участь у проведенні Днів культури в Болгарії, у Міжнародних фестивалях у Німеччині, Румунії, Болгарії, Югославії. Під час гастрольного турне у Франції відбулося 45 концертів: у Парижі, Ліоні, Бордо та інших містах. Зйомки у популярному телевізійному шоу Жака Мартена та запис у програмах французьких радіостанцій "Ностальжі" та "Європа-2", які стали інформаційними спонсорами турне, дали можливість познайомити європейських глядачів і слухачів з майстерністю українських артистів.

"Зоряни" — перший на Кіровоградщині професійний творчий колектив, удостоєний звання академічного. Вручення йому офіційного свідоцтва представниками Міністерства культури України відбудеться у жовтні, під час відкриття чергового концертного сезону. До речі, наступного року "Зоряни" святкуватимуть своє 20-річчя.

Теги новости:
культура
искусство
Зоряне
филармония

Новости в тему:

Новости Кировограда: обсудить на кировоградском форуме

Перепечатка материалов допустима только со ссылкой на РКС. Ссылка для традиционных СМИ — rks.kr.ua; гипер-ссылка для использования в онлайне — <a href="https://www.rks.kr.ua/">Новости Кировограда</a> (скопируйте и вставьте).

Уважайте чужой труд: все новости, опубликованные в РКС, проходят редакторскую правку. Иногда это просто исправление ошибок, но часто, чтобы придать новости читабельный вид, материал приходится переписывать с нуля. И даже в этом случае мы всегда указываем источник. Коллеги, ждем того же от вас. Спасибо.

Кто живет в Кировограде? Смотрите фотографии кировоградцев на сайте «Знакомства в Кировограде»
А еще можно посмотреть, что нового в кирнете

RSS