Кировоград. Портал

Кировоград — новости и сайты

Искать: Как искать?
Детальный поиск
Например:



Новости Кировограда

Що має знати справжній лідер?

Каталог прессы

Четверта Літня школа для лідерів молодіжних організацій тривала протягом п’яти днів у Кіровограді в приміщенні обласного дитячо-юнацького центру. У рамках семінару юнаки та дівчата зі всіх куточків нашої держави вчилися методиці проведення моніторингу прав людини та обмінювалися досвідом у цій сфері одне з одним.

Моніторинг - це систематизоване дослідження певної частини нашого життя з тим, щоб зібрати всю реальну інформацію та на її основі знайти шляхи вирішення проблеми. Особливо необхідно володіти методикою моніторингу соціальних проблем та захисту прав людини активістам громадських організацій. Адже, щоб ефективно працювати з молоддю, треба знати, що молодь хоче отримати від даної організації. За словами Євгена Фоміна, виконавчого директора Фундації Прав Людини - організації, яка і була ініціатором проведення семінару, вони ставили за мету навчити лідерів молодіжних організацій проводити моніторинг у сфері прав людини з метою покращення життя різноманітних верств населення у регіонах.

Отже, перш , ніж братися за будь-яку справу, варто спочатку вивчити ситуацію. Одним із практичних завдань, яке лідерам НДО із Харкова, Черкас, Ужгороду та інших міст України поставили організатори, було проведення оглядового моніторингу трьох актуальних проблем нашого регіону: стану навколишнього середовища, захисту прав людей, що живуть з ВІЛ/СНІД та рівня зайнятості населення, зокрема молоді. І досвід, що його отримали учасники семінару, безперечно знадобиться їм у повсякденній роботі. Зокрема, Марина Віннік, лідер обласного осередку громадської організації "Дитячий альпійський рух України" вважає, що не тільки отримала практичні та теоретичні знання, але й познайомилася з цікавими людьми з багатьох регіонів країни.

Також варто згадати про тих, без кого реалізація цього цікавого і корисного освітнього проекту була б неможливою. Це спеціалісти обласного Державного управління екології та природних ресурсів, фахівці міського Центру зайнятості, регіональний представник Всеукраїнської мережі людей, що живуть з ВІЛ/СНІД, та працівники бібліотеки для юнацтва ім. Бойченка. За допомоги спеціалістів перерахованих установ учасники семінару змогли не тільки провести анкетування молоді на вулицях міста, але й проаналізували роботу журналістів місцевих ЗМІ та поспілкувалися з експертами. А саме проведення семінару стало можливим завдяки підтримки Посольства Королівства Норвегії в Україні.

Теги новости:
молодежные организации
тренинг
семинар
права человека

Новости в тему:

Новости Кировограда: обсудить на кировоградском форуме

Перепечатка материалов допустима только со ссылкой на РКС. Ссылка для традиционных СМИ — rks.kr.ua; гипер-ссылка для использования в онлайне — <a href="https://www.rks.kr.ua/">Новости Кировограда</a> (скопируйте и вставьте).

Уважайте чужой труд: все новости, опубликованные в РКС, проходят редакторскую правку. Иногда это просто исправление ошибок, но часто, чтобы придать новости читабельный вид, материал приходится переписывать с нуля. И даже в этом случае мы всегда указываем источник. Коллеги, ждем того же от вас. Спасибо.

Кто живет в Кировограде? Смотрите фотографии кировоградцев на сайте «Знакомства в Кировограде»
А еще можно посмотреть, что нового в кирнете

RSS