Кировоград. Портал

Кировоград — новости и сайты

Искать: Как искать?
Детальный поиск
Например:



Новости Кировограда

Смертоносні огірки і фатальна редискаСмертоносні огірки і фатальна редиска

Вечірня газета

Двічі на рік — весною та восени — санітарно-епідеміологічна служба особливо активно перевіряє овочі, що продаються на наших ринках, на наявність у них нітратів. Весною — тому, що перші овочі парникові, які вирощують у штучних умовах і не завжди при цьому дотримуються відповідної технології, восени ж іде масова заготівля овочів на зиму, і необхідно, аби вони були екологічно безпечними.

Минулого року проблем із якістю овочів стосовно вмісту нітратів, заявив заступник головного лікаря міської СЕС Віктор Заброда, практично не було. Із 120 проб, відібраних фахівцями відділення гігієни харчування, порушення зафіксовані лише у восьми випадках. Інша ситуація складається нинішнього року. З початку сезону відібрано 18 проб ранніх овочів (на ринках Ярмарковий, Колгоспний, "Черемушки"), у шести випадках — значне перевищення норми нітратів. В основному у редисці та огірках, завезених із Херсонської області.

Віктор Заброда зауважив, що адміністрація ринків не завжди дотримується у цьому випадку санітарних правил, які передбачають обов’язкову наявність у продавця супровідних документів про якість овочів, що реалізуються. На ринку також має проводитись лабораторний контроль такої продукції, аби з’ясувати, що вона безпечна для здоров’я.

Якщо після вживання овочів чи салатів вам стало недобре і є підозра, що ви отруїлись нітратами чи нітритами, лікарі радять промити шлунок, випити активоване вугілля, сольовий послаблюючий засіб. Якщо стан не покращився, негайно звертайтеся за медичною допомогою. Інтоксикація нітратами може призвести навіть до смерті.

Теги новости:
продукты питания
овощи
пищевое отравление
нитраты
рынки

Новости в тему:

Новости Кировограда: обсудить на кировоградском форуме

Перепечатка материалов допустима только со ссылкой на РКС. Ссылка для традиционных СМИ — rks.kr.ua; гипер-ссылка для использования в онлайне — <a href="https://www.rks.kr.ua/">Новости Кировограда</a> (скопируйте и вставьте).

Уважайте чужой труд: все новости, опубликованные в РКС, проходят редакторскую правку. Иногда это просто исправление ошибок, но часто, чтобы придать новости читабельный вид, материал приходится переписывать с нуля. И даже в этом случае мы всегда указываем источник. Коллеги, ждем того же от вас. Спасибо.

Кто живет в Кировограде? Смотрите фотографии кировоградцев на сайте «Знакомства в Кировограде»
А еще можно посмотреть, что нового в кирнете

RSS