Кировоград. Портал

Кировоград — новости и сайты

Искать: Как искать?
Детальный поиск
Например:



Новости Кировограда

"Якщо є проблеми, ми йдемо назустріч"

ТВ Стимул

План начальника генерального штабу обласного військового комісаріату щодо набору громадян призивного віку для строкової служби міським військовим комісаріатом вже практично виконано. Взагалі, керівництво військового комісаріату за весь період призову планувало викликати 3750 чоловік. З’явилося 2809. Без поважних причин установу не відвідали 315 юнаків.

Микола Тищенко, комісар Кіровоградського об’єднаного міського військового комісаріату: "Це та категорія громадян призовного віку, які підлягають притягненню до кримінальної відповідальності у вигляді позбавлення волі від 3 до 5 років. Поважних причин не встановлено. Але ми цими людьми конкретно будемо займатися після закінчення чергового призову, з грудня. Будемо розбиратись більш конкретно, вникати в проблеми, чому вони не з’явилися. Ми їх всіх відшукаємо. Всі ці прізвища громадян подані до управління міністерства внутрішніх справ міста Кіровограда. А на результат чекаємо наприкінці грудня".

З тих юнаків, що проходили призовну комісію, 958 за станом здоров’я визнані не придатними до строкової служби. Микола Анатолійович відзначає, що за 5 років його роботи на посаді військового комісара простежується не лише тенденція погіршення здоров’я юнаків призовного віку, а й за іншими критеріями вони не підходять до служби в сучасній армії.

Микола Тищенко: "Серед молоді з’являється дуже багато засуджених. Чимало серед призивників громадян, які мали приводи в міліцію за порушення суспільного порядку. Таких ми тоже не призиваємо до служби в армії. Дуже багато з’являється хлопців, які зловживають алкогольними напоями і наркотичними речовинами. Також виявляємо. Дуже багато таких, яких призовна комісія змушена направити на дообстеження для уточнення діагнозів, а вони звідтіля просто не з’являються. Доводиться потім їх відшукувати силами УМВС".

За цей призовний період 584 чоловіки отримали відстрочку від служби на півроку чи на рік. Це ті юнаки, які навчаються або мають дітей до 3 років. А згідно нового закону, відстрочка надається і тим молодим людям, дружини яких вагітні.

Микола Тищенко: "Якщо чоловік, що отримав відстрочку через наявність дитини віком до трьох років, не виходить з призовного віку, то він служитиме наступного року. Ми його розглядаємо як кандидата. Це не означає, що він буде 100%-во служити. Якщо призовник висловлює прохання і ми бачимо, що дружина дійсно хворіє, що у родині наявні серйозні соціальні проблеми, ми йдемо назустріч. Хочу зазначити, що є чимало хлопців, які, виростивши дитину, самі приходять до нас і просяться в армію".

Протягом останніх років кількість призовників є стабільною – 320-350 чоловік. Але були часи, коли проходили строкову службу до 5 тис. юнаків, як, наприклад, у 1995 році. Та, за словами Миколи Тищенка, наразі працівники комісаріату мають можливість вибирати. Віддають перевагу здоровим та освіченим молодим людям. Наприклад, кандидатури тих призовників, що закінчили лише 9 класів, взагалі не розглядаються.

А з часом, після виконання програми реформації збройних сил України, армія має не лише скоротитися, а й стати професійною, тобто контрактною. Така програма була прийнята ще за влади Леоніда Кучми. Її планувалося виконати до 2015 року. Нинішня влада скоротила виконання до 2010 року, і вже з 2012 року строкова служба буде повністю скасована.

Теги новости:
призыв в армию
служба в армии
армия
призывники
откосить от армии
контрактная служба
военкомат
медкомиссия

Новости в тему:

Новости Кировограда: обсудить на кировоградском форуме

Перепечатка материалов допустима только со ссылкой на РКС. Ссылка для традиционных СМИ — rks.kr.ua; гипер-ссылка для использования в онлайне — <a href="https://www.rks.kr.ua/">Новости Кировограда</a> (скопируйте и вставьте).

Уважайте чужой труд: все новости, опубликованные в РКС, проходят редакторскую правку. Иногда это просто исправление ошибок, но часто, чтобы придать новости читабельный вид, материал приходится переписывать с нуля. И даже в этом случае мы всегда указываем источник. Коллеги, ждем того же от вас. Спасибо.

Кто живет в Кировограде? Смотрите фотографии кировоградцев на сайте «Знакомства в Кировограде»
А еще можно посмотреть, что нового в кирнете

RSS