Кировоград. Портал

Кировоград — новости и сайты

Искать: Как искать?
Детальный поиск
Например:



Новости Кировограда

Заява штабу Олександра ДануциЗаява штабу Олександра Дануци

весь Кіровоград

Сьогодні на прес-конференції у прес-клубі реформ кандидат на посаду кіровоградського міського голови Олександр Дануца оприлюднив перед журналістами наступну заяву:

"26-го листопада у Кіровограді відбулися вибори Кіровоградського міського голови. Кіровоград має сумну славу 100-го виборчого округу та справедливо називається політологами “електоральним Сталінградом”.

Цієї неділі Кіровоград повинен був отримати керівника, який взяв би на себе відповідальність за ситуацію у місті. Враховуючи кіровоградські політичні традиції, надважливою умовою для нового міського голови має бути його легітимність.

Виборчий процес, що відбувався у неділю, в цілому не викликає нарікань та зауважень. Проте у нашої команди викликає занепокоєння процес підрахунку голосів, який містить значні викривлення, що, безумовно, серйозно вплинули на результат волевиявлення кіровоградців.

Так, зокрема, ситуація, що склалася навколо зняття одного з кандидатів територіальною виборчою комісією напередодні дня виборів, призвела до того, що значна кількість дільничних комісій почала видавати бюлетені виборцям без необхідного позначення напроти його прізвища та робити ці позначки лише згодом.

У результаті при підрахунку частина з дільничних комісій прийняла рішення вважати всі бюлетені без таких позначок недійсними і не враховувала при підрахунку. Очевидно, що серед них є значна кількість бюлетенів, де кіровоградці відали свій голос не лише за кандидата, що вибув, а й за інших кандидатів. Таким рішенням комісій вони були позбавлені законної частини підтримки виборців.

На превеликий жаль, ми також змушені констатувати, що політичні сили, які причетні до фальсифікацій в 100-му виборчому окрузі на президентських виборах 2004-го року, цього разу також вплинули на підрахунок голосів на користь одного з кандидатів.

Це стало можливим лише тому, що ті люди, що брутально зґвалтували вибір кіровоградців в 2004-му році, уникли заслуженого покарання. Використовуючи брудні технології 100-го округу, вони намагаються просунути на найвищу посаду в місті лояльного до них кандидата для того, щоб узаконити та продовжувати свої злодійства.

В зв'язку з вищевикладеними фактами наша команда вимагає повного і прозорого перерахунку голосів. Переконані, що кіровоградським міським головою може стати лише людина, що чесно і без фальсифікацій здобула найбільшу підтримку мешканців міста".

Теги новости:
повторные выборы мэра Кировограда
Александр Дануца
пересчет голосов

Новости в тему:

Новости Кировограда: обсудить на кировоградском форуме

Перепечатка материалов допустима только со ссылкой на РКС. Ссылка для традиционных СМИ — rks.kr.ua; гипер-ссылка для использования в онлайне — <a href="https://www.rks.kr.ua/">Новости Кировограда</a> (скопируйте и вставьте).

Уважайте чужой труд: все новости, опубликованные в РКС, проходят редакторскую правку. Иногда это просто исправление ошибок, но часто, чтобы придать новости читабельный вид, материал приходится переписывать с нуля. И даже в этом случае мы всегда указываем источник. Коллеги, ждем того же от вас. Спасибо.

Кто живет в Кировограде? Смотрите фотографии кировоградцев на сайте «Знакомства в Кировограде»
А еще можно посмотреть, что нового в кирнете

RSS