Кировоград. Портал

Кировоград — новости и сайты

Искать: Как искать?
Детальный поиск
Например:



Новости Кировограда

Крок у доросле життяКрок у доросле життя

ТВ Стимул

Бережинківська школа гостей чекала з нетерпінням. Не кожного дня у селі проходять такі масштабні заходи. Вручати паспорти тепер вже майже дорослим громадянам України приїхав начальник Кіровоградського райвідділу підполковник міліції Анатолій Вітюк.

Зі словами поздоровлення до тих, хто отримував чи не найважливіший документ у своєму житті, звернулись директор школи та голова сільради. Самі ж юні громадяни хвилювались, відчуваючи урочистість моменту.

Ганна Царупа: "Можливо, це крок у доросле життя. Якась відповідальність на мне лягає. Більш важливо для мене в житті стає відповідати за свої вчинки".

Кожен виступаючий наголошував, що тепер, з отриманням паспорту, відповідальність і обов’язок перед державою стали ще більшими. Але про те, що держава теж має обов’язки перед своїми громадянами, варто нагадати.

У селі Бережинка проживає більше 2 тис. людей. Працюють, переважно, у Кіровограді. До обласного центру всього 5 км. Роботу з достойною оплатою там знайти простіше. Та назвати село вимираючим не можна. Школа нараховує 220 учнів, у дитсадку виховується 61 дитина. А ще 27 матерів незабаром народять малюків і покращать цим демографічну ситуацію у селі, з доброю посмішкою зазначив голова сільради.

І хоча часи скрутні, а Бережинківська сільська рада дотаційна, Петро Степанович разом зі своїми колегами та при допомозі директора школи намагаються усіляко сприяти найменш захищеним верствам населення, говорячи офіційно. А простіше, бабусям і дідусям, що залишились без опіки власних дітей. Те, що з роботою у Бережинці на сьогодні складно і небагато молоді повертається у село, голова визнає, та все ж говорить, що перспектива є.

Спільними зусиллями підтримується на території села порядок. Анатолій Вітюк, начальник Кіровоградського райвідділу міліції відзначає: Бережинку назвати криміногенною не можна. Активно працює дільничний і його громадський помічник.

Своє дозвілля молодь села проводить, як водиться, у сільському будинку культури, тобто у клубі. При ньому ж діє вокальний ансамбль «Волошка». І навіть центральна вулиця Бережинки ввечері освітлюється. При школі діють навчальні і розважальні гуртки. Учні стають призерами різних олімпіад, хоча проблем, як і в кожного навчального сільського закладу, вистачає.

У цілому ж Бережинка, розташована всього за кілька кілометрів від Кіровограда, є одним із сіл, яке ще тримається на висоті і завдяки сільраді, і завдяки школі, і завдяки співпраці з органами МВС. Все ж особливого бажання повертатись у село після навчання нинішня бережинська молодь не має...

Новости Кировограда: обсудить на кировоградском форуме

Перепечатка материалов допустима только со ссылкой на РКС. Ссылка для традиционных СМИ — rks.kr.ua; гипер-ссылка для использования в онлайне — <a href="https://www.rks.kr.ua/">Новости Кировограда</a> (скопируйте и вставьте).

Уважайте чужой труд: все новости, опубликованные в РКС, проходят редакторскую правку. Иногда это просто исправление ошибок, но часто, чтобы придать новости читабельный вид, материал приходится переписывать с нуля. И даже в этом случае мы всегда указываем источник. Коллеги, ждем того же от вас. Спасибо.

Кто живет в Кировограде? Смотрите фотографии кировоградцев на сайте «Знакомства в Кировограде»
А еще можно посмотреть, что нового в кирнете

RSS