Кировоград. Портал

Кировоград — новости и сайты

Искать: Как искать?
Детальный поиск
Например:



Новости Кировограда

Перспективи економічної співпраціПерспективи економічної співпраці

Урядовий портал

15 та 16 травня в Кировограді перебуває з дводенним візитом радник Посольства Республіки Білорусь в України Василь Гущік. Приїхав Василь Георгійович до Кіровоградщини на запрошення Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Білорусь Володимира Величка.

Мета візиту – ознайомлення з економічним потенціалом Кіровоградської області, опрацювання напрямків двосторонньої взаємовигідної співпраці, інформування сторін про виробничу діяльність регіонів та обмін досвідом.

Відповідно до програми перебування, відбулася зустріч Василя Гущіка з першим заступником голови Кіровоградської облдержадміністрації Анатолієм Ревенко. Обласну владу на зустрічі також представляли: заступник начальника головного управління економіки Тетяна Головченко, перший заступник начальника головного управління промисловості та розвитку інфраструктури Олександр Твердоступ, перший заступник управляння агропромислового розвитку Сергій Нарійчук, заступник начальника управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності Лариса Семенова.

Анатолій Ревенко привітав поважного гостя на українській землі. "Особливо приємно бачити на Кіровоградщини представників сусідньої держави, тому що вже довгий час Україну з Білоруссю поєднують тісні торгівельно-економічні стосунки, які дедалі поглиблюються", - зазначив він. Завдяки зваженій та продуманій адміністративній політиці та економічному партнерству обсяги зовнішньої торгівлі України з Республікою Білорусь в минулому році сягнули 9,3 млн. доларів, що на 22,3% більше, ніж у 2004р. Що стосується поточного року, то за січень – березень обсяги обороту зовнішньої торгівлі зросли на 32,2%, що дає підставу констатувати – торгівельно-економічні стосунки з Білоруссю стабільні, динамічно розвиваються, мають стабільну позитивну динаміку та є реальним втіленням в життя намірів обласної влади, які задекларовані на загальнодержавному рівні..

Кіровоградщина активно експортує до Республіки Білорусь механічні та електричні прилади, запчастини, граніт, кремній, сільськогосподарську продукцію.

Анатолій Ревенко зазначив, що поштовхом до двосторонньої взаємовигідної співпраці став Міжнародний інвестиційний форум, що відбувся на Кіровоградщині у вересні 2005 року. Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Білорусь Володимир Величко виявив тоді бажання приїхати до Кіровоградської області з конкретними економічними пропозиціями. І завдяки зваженій адміністративній політиці було досягнуто ряд домовленостей між діловими колами країн та підписано конкретні угоди.

Перший заступник голови облдержадміністрації висловив сподівання, що візит Василя Гущіка до нашої області буде супроводжуватись вагомими торгівельно-економічними здобутками, що принесе користь як Україні, так і Республіці Білорусь.

Василь Георгійович, в свою чергу, подякував обласній владі за надану можливість перебування на гостинній кіровоградській землі. Він розповів, що в Білорусі діє програма розвитку сільського господарства, яка передбачає створення агроміст. Програма розрахована на 5-6 років, на її реалізацію виділено близько 30 млрд. доларів. Торгівельні відносини з Україною позитивно сприяють її розвитку, тому що з нашої країни до Білорусі по доступним цінам поставляються сіялки, комбайни, запчастини до них тощо.

Програма взаємовигідної співпраці двох сторін передбачає збільшення товарообігу між державами до 2 млрд., що суттєво збільшить доходну частину бюджетів, дасть поштовх до створення нових робочих місць, поліпшить життєвий рівень населення. Василь Гущік відмітив, що експортно-імпортні відносини між Україною та Білоруссю збалансовані. За його словами, білоруські підприємства розпочали випуск інноваційної медичного обладнання, якість якого відповідає світовим стандартам, але закупити його Україна може по цінам, значно дешевшим за європейські.

Василь Гущик зазначив, що дуже важливим кроком до подальшої співпраці країн буде підписання договору про кооперацію, зокрема з боку таких кіровоградських підприємств, як ВАТ "Гідросила", ВАТ "Червона Зірка", НВО "Етал", що значно покращить виробничо-економічні стосунки між державами.

Радник Посольства Республіки Білорусь в України виявив бажання брати участь в усіх заходах, зустрічах ділових кіл, що будуть проводитись на території України, та запросив кіровоградську делегацію в Білорусь для підписання угод про співпрацю між Кіровоградщиною та Мінською і, можливо, Брестською областями.

Анатолій Ревенко та Василь Гущік обмінялись сувенірами на згадку.

Також протягом 15, 16 травня Василь Гущік зустрінеться з керівництвом Кіровоградського міського виконавчого комітету, ознайомиться з роботою промислової групи "Креатив" та ВАТ "Гідросила", візьме участь у зустрічі з представниками ділових кіл області.

Теги новости:
посольства
Беларусь
Василий Гущик
Анатолий Ревенко
экономическое сотрудничество
торговые отношения
Гидросила
Красная Звезда
НПО Этал
промышленная группа Креатив

Новости в тему:

Новости Кировограда: обсудить на кировоградском форуме

Перепечатка материалов допустима только со ссылкой на РКС. Ссылка для традиционных СМИ — rks.kr.ua; гипер-ссылка для использования в онлайне — <a href="https://www.rks.kr.ua/">Новости Кировограда</a> (скопируйте и вставьте).

Уважайте чужой труд: все новости, опубликованные в РКС, проходят редакторскую правку. Иногда это просто исправление ошибок, но часто, чтобы придать новости читабельный вид, материал приходится переписывать с нуля. И даже в этом случае мы всегда указываем источник. Коллеги, ждем того же от вас. Спасибо.

Кто живет в Кировограде? Смотрите фотографии кировоградцев на сайте «Знакомства в Кировограде»
А еще можно посмотреть, что нового в кирнете

RSS