Кировоград. Портал

Кировоград — новости и сайты

Искать: Как искать?
Детальный поиск
Например:



Новости Кировограда

Заважає... прокуратураЗаважає... прокуратура

Молодіжне перехрестя

У Кіровоградському обласному центрі зайнятості, котрий, як, мабуть, усім відомо, працює ефективно, в цьому році… виникли проблеми.

Які? Про це розповіла 10 серпня на прес-конференції його директор Марина Родіонова. Вона запросила місцеві ЗМІ, щоб обговорити результати проведеної роботи за 7 місяців. За цей час чисельність незайнятих громадян, які перебували на обліку в службах зайнятості Кіровоградщини, зменшилася порівняно з минулим роком на 6,1 тис. і становила 57,9 тис. осіб. Середня тривалість перебування безробітних на обліку скоротилась до 7 місяців (раніше підшукували роботу лише за 8 місяців). На 1 серпня на обліку в цій структурі перебувало 21,3 тисячі безробітних, середньомісячний розмір допомоги по безробіттю становив 202,8 грн.

"Якщо говорити про рівень надання центром зайнятості послуг, - зазначила Марина Олексіївна, - то він збільшився на 7%". І, це завдяки активним програмам і семінарам, які проводилися спеціалістами центру з різними категоріями населення. Також у центрі тричі на тиждень працює психолог, він веде роботу з тими людьми, які тривалий час не можуть працевлаштуватися.

З 10 безробітних, що отримали його консультацію, 8 працевлаштовано. За словами директора, до кінця року в центрі планують збільшити кількість ярмарків вакансій, зустрічей із соціальними партнерами і створити комісію з легалізації зайнятості. До речі, на сьогодні це велика проблема, адже більшість населення працює, так би мовити, на хазяїна.

Протягом 7 місяців роботодавці надали 3400 вакансій, і більшість з них - для некваліфікованих працівників (офіціантів, охоронників).

Щодо працевлаштування молоді, то частина її влаштовується згідно із заявками роботодавця. "Престиж виробничих професій серед молоді, на жаль, втрачено", - зазначила директор. Марина Родіонова також прокоментувала і факт позапланових перевірок обласною прокуратурою їхньої установи. "Починаючи з 2005 року і за час першого кварталу нинішнього нас вже перевіряли 138 разів!.. Від нас уже відвертаються роботодавці в районах, тому що не хочуть мати справу з обласною прокуратурою…"

А перевіряли службу зайнятості з приводу надання одноразової допомоги безробітним. "Але це ті кошти, - зауважила директор, - які людина сплачувала у фонд, а не державні. Лише надавши бізнес-план, який затвердить спеціальна комісія при центрі, безробітний має право отримати грошову допомогу. Це робиться для того, щоб людина могла почати власну справу. В квітні вийшла постанова, що безробітний, який не задіяв кошти, повинен їх повернути".

Як свідчить статистика, - розповіла М. Родіонова, - із 1860 осіб, що стали таким чином приватними підприємцями, згорнули діяльність 148, тобто 8%. Щодо виявлених випадків подання недостовірних довідок про середню заробітну плату, на підставі яких безробітні незаконно отримували допомогу, то директор наголосила, що відповідальність за це несуть, в першу чергу, роботодавці. Хоча служба перевіряє достовірність довідок на 80%.

"Наразі незапланована перевірка, що розпочалася ще 11 липня, триває, - сказала М.Родіонова. - Робота відповідних органів незавершена. Але хочу зазначити, що у липні робота наших служб була практично паралізована саме через це".

І працівники центру ніяк не зрозуміють, чим саме вони так привернули увагу прокуратури.

Теги новости:
центр занятости
трудоустройство в Кировограде
работа в Кировограде
поиск работы
вакансия
прокуратура
Марина Родионова

Новости в тему:

Новости Кировограда: обсудить на кировоградском форуме

Перепечатка материалов допустима только со ссылкой на РКС. Ссылка для традиционных СМИ — rks.kr.ua; гипер-ссылка для использования в онлайне — <a href="https://www.rks.kr.ua/">Новости Кировограда</a> (скопируйте и вставьте).

Уважайте чужой труд: все новости, опубликованные в РКС, проходят редакторскую правку. Иногда это просто исправление ошибок, но часто, чтобы придать новости читабельный вид, материал приходится переписывать с нуля. И даже в этом случае мы всегда указываем источник. Коллеги, ждем того же от вас. Спасибо.

Кто живет в Кировограде? Смотрите фотографии кировоградцев на сайте «Знакомства в Кировограде»
А еще можно посмотреть, что нового в кирнете

RSS