Кировоград. Портал

Кировоград — новости и сайты

Искать: Как искать?
Детальный поиск
Например:



Новости Кировограда

У яких країнах найбільше страждають кіровоградські гастарбайтери?У яких країнах найбільше страждають кіровоградські гастарбайтери?

весь Кіровоград

Робота за кордоном приваблює багатьох активних та рішучих людей великими заробітками. У гонитві за збагаченням вони нерідко забувають про особисту безпеку і їдуть у чужу країну, не знаючи мови, не маючи офіційних документів та жодних гарантій на нормальні умови праці. У кращому випадку нелегальні гастарбайтери вертаються ні з чим, а в гіршому потрапляють у трудове чи сексуальне рабство.

Любов Дубина, менеджер проекту ОЖІС у кіровограді, розповіла, що якраз в їхню організацію і звертаються люди, котрі стали жертвами насильства за кордоном. Протягом трьох років за допомогою звернулися 44 постраждалих. За цей період змінився і контингент людей, що звертаються, і країни, де вони зазнали насильства. Якщо раніше зверталися міські жителі, що випробовували долю у Туреччині та Ізраїлі, то тепер серед постраждалих близько 50% мешканців невеличких міст та селищ. Країни, що негостинно зустріли цих людей - це, насамперед, Польща, Македонія, Сербія, Росія, Арабські Емірати. Люди, що потрапили у халепу, їхали нелегально або оформляли туристичні, а не трудові візи, часто не знали мови країни. Звичайно ж, вони не розраховували на кваліфіковану роботу і соціальний захист.

Розмову підтримала Вікторія Поляновська, директор Міжнародної агенції “Погляд–Next”, що займається підготовкою студентів до навчання за кордоном. За її словами, агенція одразу ж висуває певні критерії своїм клієнтам. “Найперша умова для виїзду за кордон чи задля навчання, чи на роботу – це знання мови країни”, - впевнена вона. Тому, перш ніж прийняти рішення про навчання в Германії, Австрії, Фінляндії чи Польщі, треба вивчити відповідну мову. Виключенням є Чехія, де в перші місяці для абітурієнтів партнери агенції організовують мовні курси. Друге, це, звичайно ж, легальний виїзд по візі, що відповідає меті візиту. А третє – це бажання вчитися, щоб отримати диплом, який дасть можливість працевлаштуватися за спеціальністю у різних країнах Європи. Адже зараз без відповідного підтвердження диплому та кваліфікації за кордоном наші співвітчизники можуть працювати хіба що домогосподаркою чи підсобним працівником на будівництві.

Тож найпершою “зброєю” українця за кордоном мають бути знання мови, законів, культури, звичаїв та місць, де можуть надати допомогу трудовому мігранту.

Теги новости:
иммиграция
гастарбайтеры
трудоустройство за рубежом
нелегалы

Новости в тему:

Новости Кировограда: обсудить на кировоградском форуме

Перепечатка материалов допустима только со ссылкой на РКС. Ссылка для традиционных СМИ — rks.kr.ua; гипер-ссылка для использования в онлайне — <a href="https://www.rks.kr.ua/">Новости Кировограда</a> (скопируйте и вставьте).

Уважайте чужой труд: все новости, опубликованные в РКС, проходят редакторскую правку. Иногда это просто исправление ошибок, но часто, чтобы придать новости читабельный вид, материал приходится переписывать с нуля. И даже в этом случае мы всегда указываем источник. Коллеги, ждем того же от вас. Спасибо.

Кто живет в Кировограде? Смотрите фотографии кировоградцев на сайте «Знакомства в Кировограде»
А еще можно посмотреть, что нового в кирнете

RSS