Кировоград. Портал

Кировоград — новости и сайты

Искать: Как искать?
Детальный поиск
Например:



Новости Кировограда

Будівництво підземного переходу у Кіровограді уповільнене через конфлікт з підприємцямиБудівництво підземного переходу у Кіровограді уповільнене через конфлікт з підприємцями

Вечірня газета

Якщо для кіровоградців та гостей міста, котрі поспішають щовихідних до Колгоспного ринку, будівництво біля нього підземного переходу – безумовно, благо, бо не потрібно буде, переходячи перехрестя, маневрувати поміж інтенсивними транспортними потоками, з острахом озираючись на всі боки, то для двох підприємців – власників крамниці та аптеки у будинку на проспекті Правди, 2в – це, на їхню думку, мало не катастрофа. Адже спорудження надбудов перед входом до "підземки" заважатиме доступу до їхніх закладів.

І якщо інвестор – ТОВ "Алкотранс", захищаючи правомірність своїх дій, оскільки будівництво проводиться відповідно до укладених договорів, скликав прес-конференцію, щоб довести до громадськості власну позицію, то представники малого бізнесу, які вважають себе потерпілою стороною, також, завітавши на цей захід, мали, мабуть, на меті влаштувати скандал, зводячи прес-конференцію до рівня з’ясування стосунків з керівниками фірми-забудовника.

З огляду на це, виникає підозра, що представників ЗМІ хотіли використати і схилити на свій бік. Бо не справа журналістської братії встрявати у суперечки господарських суб’єктів. Є конфлікт – вирішуйте його в суді. Цивілізовано, як і передбачено чинним законодавством, не перетворюючи публічний захід на бедлам-шоу під маркою відстоювання власної позиції…

А тим часом забудовник скаржиться, що всі строки введення в дію першої черги підземного переходу зриваються. І якщо міська влада обіцяла кіровоградцям, що частина його буде здана в дію вже у грудні нинішнього року, то тепер, у силу обставин, що склалися через конфлікт, невідомо, коли цей довгобуд, який був законсервований років двадцять, доведуть до ладу.

Про конфлікт, що виник на, так би мовити, пустому місці, добре знають і в міськвиконкомі. Начальник управління капітального будівництва міської ради Віктор Ксеніч додає: у даному питані існує ще одна проблема. А саме – на Колгоспному ринку вхід до майбутнього переходу вщерть заставлений торговельними металевими ятками. Розміщені вони незаконно, але господарі звільняти місця не збираються. Як і з уже названими протестувальниками, з ними працюватимуть окремо, доводячи соціальну необхідність зазначеної споруди.

– Нам тепер що – покинути все як є через приватні інтереси господарів аптеки та взуттєвого магазину і тих, хто самовільно нагромадив ларки на ринку? – розставив усі крапки над "і" міський голова Володимир Пузаков. – Цього не буде. Треба узгодити проблему з керівництвом ринку і здати об’єкт у відведені терміни.

Якщо так і станеться, то до відкриття хоча б частини підземного переходу лишається зовсім небагато часу.

Теги новости:
подземный переход
конфликт
строительство
Владимир Пузаков

Новости в тему:

Новости Кировограда: обсудить на кировоградском форуме

Перепечатка материалов допустима только со ссылкой на РКС. Ссылка для традиционных СМИ — rks.kr.ua; гипер-ссылка для использования в онлайне — <a href="https://www.rks.kr.ua/">Новости Кировограда</a> (скопируйте и вставьте).

Уважайте чужой труд: все новости, опубликованные в РКС, проходят редакторскую правку. Иногда это просто исправление ошибок, но часто, чтобы придать новости читабельный вид, материал приходится переписывать с нуля. И даже в этом случае мы всегда указываем источник. Коллеги, ждем того же от вас. Спасибо.

Кто живет в Кировограде? Смотрите фотографии кировоградцев на сайте «Знакомства в Кировограде»
А еще можно посмотреть, что нового в кирнете

RSS