Кировоград. Портал

Кировоград — новости и сайты

Искать: Как искать?
Детальный поиск
Например:



Новости Кировограда

Дещо про запрошення, ... якого не булоДещо про запрошення, ... якого не було

Прес-служба ЦВК

6 лютого на Інтернет-сайті „Р.К.С.” (місто Кіровоград) було розміщено публікацію „Отложили на неопределенный срок”, в якій йшлося про ситуацію, що склалася 2 лютого під час пленарного засідання Кіровоградської міської ради. У матеріалі, серед іншого, автор наводить наступні відомості (цитата мовою оригіналу): „... За час до пленарного заседания поступила информация, что секретаря совета в срочном порядке пригласили в Киев – в Центральную избирательную комиссию, а поэтому заседание откладывается „на неопределенный срок”…

З цього приводу відділ взаємодії із засобами масової інформації Секретаріату Центральної виборчої комісії уповноважений заявити, що наведена інформація, м’яко кажучи, не відповідає дійсності. Ні 5 лютого, про що йдеться в публікації, ні напередодні, ані після цієї дати секретаря Кіровоградської міської ради пана Руслана Мішериченка, який виконує обов’язки міського голови, жодна із посадових осіб Центральної виборчої комісії не запрошувала.

- Єдиний раз запрошувались до Комісії виконуючий обов’язки міського голови, а також голова міської територіальної виборчої комісії, його заступник і секретар цієї комісії 18 січня для участі в засіданні Центрвиборчкому, – повідомила заступник Голови Комісії Марина Ставнійчук. – Саме на цьому засіданні розглядалось питання про роботу Кіровоградської міської територіальної виборчої комісії. Після того жодного разу ми нікого з міста Кіровограда, в тому числі виконуючого обов’язки міського голови, до Центральної виборчої комісії не запрошували і тим більше не викликали.

Як зазначила М. Ставнійчук, події 5 лютого розгорталися зовсім інакше. Про приїзд до ЦВК пана Руслана Мішериченка та його бажання зустрітися з заступником Голови Комісії їй повідомив головний консультант Управління організаційно-методичної роботи.

У разі, коли посадова особа, у тому числі і органів місцевого самоврядування, прибуває до Центральної виборчої комісії з власної ініціативи і просить про зустріч з посадовими особами Комісії, у тому числі із заступником Голови ЦВК, то посадова особа Комісії повинна з ним зустрітись. Тож М. Ставнійчук прийняла Р. Мішериченка, зустріч відбувалась у присутності члена ЦВК, куратора цього регіону І. Качура і працівника Секретаріату Комісії Г. Ситницького.

За словами заступника Голови Комісії, у неї одразу виникло цілком логічне запитання: з якого приводу пан Р. Мішериченко завітав до Центрвиборчкому?

Виконуючий обов’язки Кіровоградського міського голови Р. Мішериченко повідомив присутніх про те, що призначив на 5 лютого (день, коли приїхав до Києва) сесію міськради, чим одночасно здивував усіх трьох своїх співрозмовників. На закономірне питання, як взагалі могло статися, що посадова особа такого рівня, призначивши сесію, виїжджає в цей час до іншого міста, відповіді у секретаря міськради не знайшлося. Пролунало лише незрозуміле пояснення, що у пана Мішериченка на цей день заплановано ще зустріч з кількома особами в Києві, у тому числі й представниками політичних сил.

Можливо, саме ця обставина, в його розумінні, є поважною причиною для відсутності на оголошеній ним самим сесії Кіровоградської міськради. Швидше за все, з цієї ж причини Р. Мішериченко з власної ініціативи завітав до Центральної виборчої комісії, скориставшись відкритістю і постійною готовністю останньої надати допомогу, коли це входить до її компетенції.

Як з’ясувалося наприкінці нетривалої бесіди, відвідувача найбільше цікавило, як саме повинна діяти міська рада у ситуації, що склалася з виборами міського голови. З цього приводу заступник Голови Центрвиборчкому М. Ставнійчук звернула увагу виконуючого обов’язки Кіровоградського міського голови Р. Мішериченка на те, що оцінка діям міської територіальної виборчої комісії з боку ЦВК вже дана. В свою чергу міська рада не має права не розглянути це питання, адже рішення Центральної виборчої комісії прийняте у межах повноважень, відповідно до Закону „Про Центральну виборчу комісію” і є обов’язковим для виконання. Крім того, порушення, зафіксовані ЦВК у відповідній постанові, встановлені також рішенням суду.

Що ж до дій міської ради, то вона повинна керуватися у ситуації з виборами Кіровоградського міського голови відповідно положеннями Закону України „Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів”, „Про місцеве самоврядування в Україні” та регламентом роботи ради.

Новости Кировограда: обсудить на кировоградском форуме

Перепечатка материалов допустима только со ссылкой на РКС. Ссылка для традиционных СМИ — rks.kr.ua; гипер-ссылка для использования в онлайне — <a href="https://www.rks.kr.ua/">Новости Кировограда</a> (скопируйте и вставьте).

Уважайте чужой труд: все новости, опубликованные в РКС, проходят редакторскую правку. Иногда это просто исправление ошибок, но часто, чтобы придать новости читабельный вид, материал приходится переписывать с нуля. И даже в этом случае мы всегда указываем источник. Коллеги, ждем того же от вас. Спасибо.

Кто живет в Кировограде? Смотрите фотографии кировоградцев на сайте «Знакомства в Кировограде»
А еще можно посмотреть, что нового в кирнете

RSS