Кировоград. Портал

Кировоград — новости и сайты

Искать: Как искать?
Детальный поиск
Например:



Новости Кировограда

Гості з БобруйськаГості з Бобруйська

ОДТРК

Сьогодні відбулась зустріч керівництва міської та обласної ради з делегацією з міста Бобруйськ Могильовської області республіки Білорусь.

Мета приїзду білоруської делегації, до складу якої увійшли голова міського виконавчого комітету Бобруйська, заступники та представники провідних підприємств, - реалізація положень про торгівельно-економічне, науково-технічне та культурне співробітництво. Під час зустрічі обидві сторони обмінялися інформацією щодо економічних можливостей областей, потенціалу та можливих напрямків майбутньої співпраці. Україна та республіка Білорусь уже давно стали стратегічними партнерами: свого часу Кіровоградська область експортувала до Білорусі соняшникову олію та цукор. А у перспективі, як зазначив голова обласної ради, ми зацікавлені у будівництві заводу по обробці олійних культур і не тільки.

Крім цього, велику зацікавленість кіровоградська сторона висловила у розвиткові співпраці у галузі енергетики та енергозбереження. Білоруси у даних розробках дещо відстають нас, а тому це питання для них є досить актуальним. Вони згодні навіть на будівництво станцій та придбання енергозберігаючого обладнання. В цілому, як зазначив голова Бобруйського міського виконавчого комітету, їх місто дуже старовинне - і з великим промисловим потенціалом. Щомісяця вони виготовляють продукції на сто мільйонів американських доларів.

На завершення зустрічі сторони обмінялись сувенірами та висловили сподівання щодо активної, взаємовигідної співпраці, яка принесе доходи до бюджетів міст та нові робочі місця. У свою чергу білоруси запросили кіровоградську делегацію до Бобруйська. На Кіровоградщині гості перебуватимуть ще два дні, вони ознайомляться з провідними підприємствами Кіровограда та Олександрії.

Теги новости:
Бобруйск

Новости Кировограда: обсудить на кировоградском форуме

Перепечатка материалов допустима только со ссылкой на РКС. Ссылка для традиционных СМИ — rks.kr.ua; гипер-ссылка для использования в онлайне — <a href="https://www.rks.kr.ua/">Новости Кировограда</a> (скопируйте и вставьте).

Уважайте чужой труд: все новости, опубликованные в РКС, проходят редакторскую правку. Иногда это просто исправление ошибок, но часто, чтобы придать новости читабельный вид, материал приходится переписывать с нуля. И даже в этом случае мы всегда указываем источник. Коллеги, ждем того же от вас. Спасибо.

Кто живет в Кировограде? Смотрите фотографии кировоградцев на сайте «Знакомства в Кировограде»
А еще можно посмотреть, что нового в кирнете

RSS