Кировоград. Портал

Кировоград — новости и сайты

Искать: Как искать?
Детальный поиск
Например:



Новости Кировограда

Пам'яті ТарковськогоПам'яті Тарковського

ТВ Стимул

Цього року відзначається 100-річний ювілей від дня народження нашого видатного земляка Арсенія Тарковського. З цієї нагоди на Кіровоградщині вже розпочалися святкові заходи. Перша міжнародна науково-практична конференція, темою якої була літературна та кінематографічна творчість сім’ї Тарковських, відбулася у Кіровоградській філії університету “Україна”. Участь у конференції взяли представники інтелектуальної еліти області.

Під час конференції викладач Кіровоградського педагогічного університету Андрій Перзеке наголосив на тому, що Арсеній Тарковський є видатним продовжувачем пушкінських традицій у поезії, з творчістю якого обов”язково мають бути знайомими його земляки.

Директор меморіального музею Арсенія Тарковського у Кіровоградському колегіумі Тетяна Шпаченко повідомила, що Кіровоградщина й досі підтримує тісні стосунки з родиною Тарковських. Зокрема, його доньці Марині Арсеніївні меморіальний музей завдячує великою кількістю унікальних експонатів, таких, як рукописи Тарковського, родинні фото та інші реліквії.

Заходи по вшануванню видатного земляка триватимуть на Кіровоградщині і надалі; не виключено, що участь у них братимуть і закордонні гості.

Теги новости:
Арсений Тарковский
Андрей Тарковский
литература
кино
кинематограф
юбилей
выдающиеся земляки
Андрей Перзеке

Новости в тему:

Новости Кировограда: обсудить на кировоградском форуме

Перепечатка материалов допустима только со ссылкой на РКС. Ссылка для традиционных СМИ — rks.kr.ua; гипер-ссылка для использования в онлайне — <a href="https://www.rks.kr.ua/">Новости Кировограда</a> (скопируйте и вставьте).

Уважайте чужой труд: все новости, опубликованные в РКС, проходят редакторскую правку. Иногда это просто исправление ошибок, но часто, чтобы придать новости читабельный вид, материал приходится переписывать с нуля. И даже в этом случае мы всегда указываем источник. Коллеги, ждем того же от вас. Спасибо.

Кто живет в Кировограде? Смотрите фотографии кировоградцев на сайте «Знакомства в Кировограде»
А еще можно посмотреть, что нового в кирнете

RSS