Кировоград. Портал

Кировоград — новости и сайты

Искать: Как искать?
Детальный поиск
Например:



Новости Кировограда

Грантова допомога для українських дітейГрантова допомога для українських дітей

Електронні вісті

Українська делегація, яку очолював міністр Юрій Гайдаєв, 25-29 липня перебувала в Японії щодо впровадження проекту грантової допомоги для державної медицини.

Юрій Гайдаєв провів у Токіо процедуру тендерних закупівель устаткування для дитячих лікарень Кіровоградської й Луганської області.

В комплект устаткування входить комп'ютерний томограф, ультразвуковий допплер-апарат, набір для лапароскопічної хірургії, апарат для анестезії, електрокардіограф, монітор спостереження за пацієнтом, рентген-апарат українських виробників.

Устаткування закуплено за гроші уряду Японії на беззворотній основі й буде доставлено за місцем призначення вже до кінця цього року. Кожна обласна лікарня отримає понад 40 найменувань сучасного медичного обладнання найкращих світових виробників, з них близько 10 найменувань українського виробництва. Загальна вартість закупленого устаткування складає понад 2,5 мільйона доларів США. У суму не входить вартість робіт, пов'язаних з доставкою, установкою і запуском устаткування в дію.

Окремо японська сторона проведе двоетапне навчання українських медиків та фахівців, які будуть здійснювати обслуговування апаратури.

На тендер було подано пропозиції п'яти японських торговельних компаній. У результаті тендера перемогли дві компанії, які представили найбільш якісні пропозиції за найнижчими цінами.

Це вже друга грантова допомога загального типу Уряду Японії українським медичним закладам. У 2000 році такий грант отримала Українська дитяча спеціалізована лікарня "Охматдит".

Міністр Юрій Гайдаєв під час візиту провів офіційні зустрічі з керівництвом Агентства міжнародного розвитку Японії, а також Надзвичайним і Повноважним Послом Японії в Україні. Предметом бесіди на високому рівні стало обговорення основних напрямків співробітництва в галузі охорони здоров'я на найближчі роки. Зокрема, щодо поставок медичного устаткування для дитячих лікарень Донецької, Дніпропетровської та Харківської областей.

"Здоров'я дітей - пріоритет державної політики і одна з проблем, над вирішенням якої працюємо сьогодні в Україні. Ми щиро вдячні Уряду Японії, а також усім бізнесовим структурам та меценатам, які підтримують нас на цьому стратегічно важливому напрямку. Адже турбота про здоров'я дітей означає розквіт нашої держави, її майбутнє", - сказав Юрій Гайдаєв.

У лютому 2007 року між урядом Японії та урядом України було підписано Угоду у формі обміну нотами про надання грантової допомоги загального типу (близько $4 мільйонів) Українї для покращення медичного обладнання в обласних дитячих лікарнях. Грант буде використано для закупівлі сучасного медичного обладнання.

Теги новости:
медицинское оборудование
гранты
финансовая помощь
детская больница
томограф
электрокардиограф
рентген-аппарат

Новости в тему:

Новости Кировограда: обсудить на кировоградском форуме

Перепечатка материалов допустима только со ссылкой на РКС. Ссылка для традиционных СМИ — rks.kr.ua; гипер-ссылка для использования в онлайне — <a href="https://www.rks.kr.ua/">Новости Кировограда</a> (скопируйте и вставьте).

Уважайте чужой труд: все новости, опубликованные в РКС, проходят редакторскую правку. Иногда это просто исправление ошибок, но часто, чтобы придать новости читабельный вид, материал приходится переписывать с нуля. И даже в этом случае мы всегда указываем источник. Коллеги, ждем того же от вас. Спасибо.

Кто живет в Кировограде? Смотрите фотографии кировоградцев на сайте «Знакомства в Кировограде»
А еще можно посмотреть, что нового в кирнете

RSS