Кировоград. Портал

Кировоград — новости и сайты

Искать: Как искать?
Детальный поиск
Например:



Новости Кировограда

Медична галузь Кіровоградщини звітуєМедична галузь Кіровоградщини звітує

ОДТРК

Сьогодні на зустрічі з представниками засобів масової інформації начальник обласного управління охорони здоров’я Микола Бенет підсумовував діяльність медичної галузі за перше півріччя поточного року.

В цілому непогано – саме так охарактеризував роботу галузі охорони здоров’я за звітний період начальник обласного управління. Непогані ж показники, за словами Миколи Володимировича, були отримані за рахунок зменшення випадків первинного виявлення хворих на туберкульоз, подолання материнської смертності, яка на сьогодні дорівнює нулю, та зниження смертності від мозкових інсультів.

Разом з цим зростає і кількість випадків захворювань на ВІЛ-СНІД. За півроку 31 особа отримала страшний діагноз. Крім цього, поповнюють лави ВІЛ–інфікованих і новонароджені. Хоча сьогодні ризик передачі інфекції від матері до дитини і можна звести практично до нуля, через брак інформації та профілактичної роботи ця сумна статистика існує і досі.

Головним болем медиків Кіровоградської області залишається високий показник дитячої смертності. Проте основною причиною дитячих патологій, упевнений Микола Володимирович, залишається недбале ставлення майбутньої мами до свого здоров’я. І лише потім - екологія та брак сучасного діагностичного обладнання.

Задоволений Микола Бенет і зменшенням скарг на медиків, які надходять в обласне управління. Найчастіше після їх розгляду головною провиною, яку вбачають за лікарями, виявляється невміння налагодити контакт з пацієнтами та їх родичами.

Материалы на эту тему:

Перепечатка материалов допустима только со ссылкой на РКС. Ссылка для традиционных СМИ — rks.kr.ua; гипер-ссылка для использования в онлайне — <a href="https://www.rks.kr.ua/">Новости Кировограда</a> (скопируйте и вставьте).

Уважайте чужой труд: все новости, опубликованные в РКС, проходят редакторскую правку. Иногда это просто исправление ошибок, но часто, чтобы придать новости читабельный вид, материал приходится переписывать с нуля. И даже в этом случае мы всегда указываем источник. Коллеги, ждем того же от вас. Спасибо.

Кто живет в Кировограде? Смотрите фотографии кировоградцев на сайте «Знакомства в Кировограде»
А еще можно посмотреть, что нового в кирнете

RSS