Кировоград. Портал

Кировоград — новости и сайты

Искать: Как искать?
Детальный поиск
Например:



Новости Кировограда

У Кіровограді реорганізована аварійно-диспетчерська служба 0-80У Кіровограді реорганізована аварійно-диспетчерська служба 0-80

Вечірня газета

Навесні нинішнього року розпочались активні роботи з реорганізації та оновлення міської аварійно-диспетчерської служби 0–80. До цього часу вона ледь на ладан дихала: не виплачувалась заробітна плата, тривав постійний відтік кадрів, була занедбана матеріально-технічна база підприємства. Тому міська влада, особисто кіровоградський міський голова Володимир Пузаков вирішили дати службі друге життя, підпорядкувавши її управлінню з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради й чітко визначивши функції її діяльності. Відтепер це комунальне підприємство надає кіровоградцям допомогу при виникненні різного роду аварійних ситуацій у житловому секторі, коли виникає загроза сталій життєдіяльності населення.

Аби служба вчасно реагувала на подібні випадки, влада вирішила вжити заходів для того, щоб значно поліпшити її технічне оснащення, придбати новий спеціалізований автотранспорт, відремонтувати приміщення, яке знаходилось у досить занедбаному стані, відновити діяльність виробничих майстерень та, найголовніше, забезпечити належне фінансування служби.

Розпочали з ремонту приміщення. Результати роботи, які побачили журналісти минулого вівторка, завітавши до аварійно-диспетчерської служби на прес-конференцію, приємно вразили. Та й самі працівники були задоволені. Вони, мабуть, і не очікували, що колись зможуть працювати в таких комфортних умовах.

Для нормального цілодобового чергування бригад є все необхідне: кімнати для переодягання, відпочинку, побутові кімнати для диспетчерів та адміністративного персоналу. Було придбано і відповідну техніку, автомобілі. Особливо директор КП „Кіровоградська аварійно-диспетчерська служба” Віктор Козлов радів придбанню помпи японського виробництва для відкачування води.

Керівник підприємства розповів також журналістам про організацію роботи підприємства. Зокрема тут сформовано чотири бригади, до яких входять два електротехніки, два газоелектрозварники, чотири сантехніки. Бригади забезпечені транспортом, щоб вчасно діставатись до місця аварії. А про те, що сидіти без діла їм не доводиться, свідчать дані, наведені старшим диспетчером Людмилою Скакун. Так лише протягом ранку 21 жовтня до „аварійки” надійшло понад 200 дзвінків. За частиною викликів довелося відправляти на місця аварій бригади, в інших випадках диспетчер надавав тим, хто телефонував, конкретні рекомендації. До слова, інколи диспетчер за зміну надає близько півтори тисячі консультацій.

Як зазначив керівник підпри- ємства, зараз найбільше викликів надходить з приводу аварій на електричних мережах – виходять із ладу електрощитові. Причина полягає в тому, що люди почали масово вмикати електрообігрівачі. Зрозуміло, старі мережі не витримують такої напруги, через що нерідко трапляються навіть пожежі. Звертаються кіровоградці і з приводу поривів на водопровідних та каналізаційних магістралях. (Варто зазначити, що працівники АДС обслуговують лише внутрішньобудинкові мережі, але аж ніяк не зовнішні, що прокладені вулицями міста. За цю ділянку відповідає інше комунальне підприємство – „Кіровоградське водопровідно-каналізаційне господарство”. Не обслуговує „аварійка” і приватний сектор – у таких випадках також треба звертатись до водоканалу). Всі послуги служби 0–80 – безкоштовні.

Завдяки добре організованій роботі та стабільній фінансовій ситуації на підприємстві сформувався сталий трудовий колектив. Працівники дорожать місцем своєї роботи, бо тут панують стабільність і порядок, а зарплату виплачують вчасно. Понад 15 років трудиться бухгалтером Наталія Січка. Порівнюючи стан справ на підприємстві у минулі роки і зараз, вона зазначає, що такої уваги з боку міської влади ще не було. Навіть той факт, що зараз робітники у повному обсязі забезпечуються спецодягом, іншими засобами, говорить сам за себе. Тому й тримаються свого місця роботи висококваліфіковані водії, слюсарі, сантехніки.

Словом, добру справу зробила влада, доклавши зусиль для відродження служби, необхідної для обслуговування населення та надання першої технічної допомоги у разі виникнення аварійних ситуацій. І зупинятися на досягнутому вона не збирається, тим більше, що із часом службі 0–80 планується повністю передати функції ЖЕКів і КРЕПів із обслуговування внутрішньобудинкових мереж.

Теги новости:
аварийно-диспетчерская служба
МЧС
0-80

Новости в тему:

Новости Кировограда: обсудить на кировоградском форуме

Перепечатка материалов допустима только со ссылкой на РКС. Ссылка для традиционных СМИ — rks.kr.ua; гипер-ссылка для использования в онлайне — <a href="https://www.rks.kr.ua/">Новости Кировограда</a> (скопируйте и вставьте).

Уважайте чужой труд: все новости, опубликованные в РКС, проходят редакторскую правку. Иногда это просто исправление ошибок, но часто, чтобы придать новости читабельный вид, материал приходится переписывать с нуля. И даже в этом случае мы всегда указываем источник. Коллеги, ждем того же от вас. Спасибо.

Кто живет в Кировограде? Смотрите фотографии кировоградцев на сайте «Знакомства в Кировограде»
А еще можно посмотреть, что нового в кирнете

RSS