Кировоград. Портал

Кировоград — новости и сайты

Искать: Как искать?
Детальный поиск
Например:



Новости Кировограда

Кіровоградський мер пообіцяв вирішити проблеми поганих доріг, боєнь і безпритульних собакКіровоградський мер пообіцяв вирішити проблеми поганих доріг, боєнь і безпритульних собак

Вечірня газета

Проведення особистого прийому громадян – один з обов’язків посадовців органів місцевого самоврядування. У результативності такої форми спілкування з міським головою Кіровограда переконалися жителі мікрорайону Новоолексіївки, які минулого четверга увечері завітали до дитячо-юнацької спортивної школи № 2, у приміщенні якої Володимир Пузаков проводив особистий прийом.

Найактуальніші проблеми життєдіяльності мікрорайону озвучив один із його жителів, депутат Кіровської у Кіровограді райради Михайло Демченко. Від імені голів квартальних комітетів він звернувся до Володимира Пузакова з такими проханнями: допомогти у відкритті в мікрорайоні аптеки; організувати якісніше транспортне обслуговування, особливо у вечірні години і вихідні; здійснити ремонт дорожнього покриття на вулицях Ушакова, Комарова та Межовому бульварі; ліквідувати бійню худоби в одному з домоволодінь у провулку Олексіївському; налагодити безперебійне вивезення сміття з частини мікрорайону, яка прилягає до річки; пожвавити роботу зі знищення бродячих собак; оперативніше реагувати на повідомлення про пориви в мережах водопостачання; підвищити активність спецінспекції у боротьбі з ліквідацією стихійних сміттєзвалищ.

Володимир Пузаков погодився з тим, що стан доріг на Новоолексіївці бажає бути кращим. І повідомив, що протягом минулого року (коли він ще продовжував доводити у судах свою легітимність як міського голови, а місто жило за бюджетом, прийнятим до його обрання на цю посаду) на ремонт кіровоградських доріг було використано п’ять мільйонів гривень, і городяни помітили поліпшення стану вулиць. На нинішній рік же заплановано використати на ці потреби 25 мільйонів гривень. Капітально відремонтовано вулиці Яновського, Кірова, Фрунзе, Дзержинського, завершуються роботи на проспекті Комуністичному. Приведення вулиць у належний стан ускладнюється тривалістю тендерних процедур, процес визначення підрядної організації затягується до трьох-чотирьох місяців. За словами Володимира Тихоновича, міська влада зверталася до Президента України та Прем’єр-міністра з проханнями скасувати порядок, який передбачає нікому не потрібні тендери, але безрезультатно.

Дорожники працюватимуть, поки дозволятиме погода, запевнив Володимир Пузаков. Що стосується новоолексіївських вулиць, то в міського керівництва виникла ідея побудувати дорогу, яка сполучатиме вулицю Героїв Сталінграда і Межовий бульвар. Це дозволить розвантажити значною мірою транспортні потоки на вулицях Героїв Сталінграда і Яновського та розв’язати проблему пасажирських перевезень до мікрорайону.

Є сподівання на виділення субвенції з державного бюджету, за рахунок якої можна було б побудувати дорогу на цій вулиці та відремонтувати ряд інших. Але нинішнього року на ремонт доріг (як і на ремонт дахів, ліфтів) не надійшло жодної державної копійки. „Хоча ми просили”, – сказав міський голова. Та навіть якщо місто не отримає субвенцій і наступного року, покриття вулиць Новоолексіївки буде відремонтовано. Принаймні ямковим методом.

Стосовно бойні, яка отруює життя новоолексіївців (у невстановлені місця викидаються голови, хвости, нутрощі худоби), то, як запевнив міський голова, осередок зарази буде ліквідовано. Його із зали підтримав головний державний санітарний лікар Кіровограда Іван Касьяненко. До речі, Михайло Демченко, нагадуючи міському голові про цю проблему, уточнив, що донедавна на Новоолексіївці було шість боєнь, і висловив вдячність за ліквідацію п’яти з них.

Розповідаючи про боротьбу із бродячими собаками, Володимир Пузаков повідомив, що на початку нинішнього року було укладено договір з підприємцем, який узявся відловлювати безпритульних тварин і досяг певних результатів на цьому фронті. Та після того, як міліція запідозрила підприємця в нелюдському поводженні з братами меншими і почала переслідувати уже його, облишив “собачу” роботу. Його справу має продовжити комунальне підприємство, видатки на це міська рада не так давно передбачила у бюджеті.

Визнавши, що пориви у мережах водоканалу трапляються, міський голова нагадав новоолексіївцям, що уже протягом чотирьох місяців вода подається безперебійно і ніхто не шантажує владу, городян можливими припиненнями водопостачання. Це стало можливим у результаті розірвання договору оренди водоканалу. Адміністрація ТОВ „Водне господарство”, експлуатуючи водоканал на умовах оренди, тільки те й робила, що вимагала підвищення тарифів та дотацій з бюджету, а для поліпшення мереж не купила, за словами Володимира Тихоновича, і гайки. Міський голова також розповів, що судові процеси, в яких досліджується правомірність розірвання орендного договору, тривають. Тим часом новостворене комунальне підприємство, в розпорядження якого передано цілісний майновий комплекс водоканалу, придбало два нових екскаватори. Саме комунальному підприємству слід платити за водопостачання, сказав Володимир Пузаков.

Деякі озвучені новоолексіївцями проблеми Володимир Пузаков розв’язав, не чекаючи завершення зустрічі. Наприклад, зателефонував керівникові одного з дорожньо-ремонтних підприємств і попросив терміново привести в належний стан ділянку вулиці Комарова (між номерами будинків 119 та 125). „Наступного тижня відремонтують”, – повідомив міський голова присутнім. А от питання про внесення коректив до маршруту №3 будуть вивчені профільним управлінням міськради (дехто з місцевих жителів за те, щоб ці маршрутки у вечірні години їздили вулицею Барболіна, замість вулиці Яновського).

Коли зустріч добігла кінця, новоолексіївці виходили із зали, не приховуючи задоволення від спілкування з міським головою.

У заході взяли участь також голова Кіровської районної ради Віктор Луценко та працівники ряду виконавчих органів Кіровоградської міської.

Теги новости:
Владимир Пузаков
Новоалексеевка
ремонт дорог
бродячие животные

Новости в тему:

Новости Кировограда: обсудить на кировоградском форуме

Перепечатка материалов допустима только со ссылкой на РКС. Ссылка для традиционных СМИ — rks.kr.ua; гипер-ссылка для использования в онлайне — <a href="https://www.rks.kr.ua/">Новости Кировограда</a> (скопируйте и вставьте).

Уважайте чужой труд: все новости, опубликованные в РКС, проходят редакторскую правку. Иногда это просто исправление ошибок, но часто, чтобы придать новости читабельный вид, материал приходится переписывать с нуля. И даже в этом случае мы всегда указываем источник. Коллеги, ждем того же от вас. Спасибо.

Кто живет в Кировограде? Смотрите фотографии кировоградцев на сайте «Знакомства в Кировограде»
А еще можно посмотреть, что нового в кирнете

RSS