Кировоград. Портал

Кировоград — новости и сайты

Искать: Как искать?
Детальный поиск
Например:



Новости Кировограда

Кіровоградську уранову шахту закрито через боргиКіровоградську уранову шахту закрито через борги

Кіровоград.proUA.com

Розширення видобутку уранової руди на Новокостянтинівському родовищі призупинилося.

28 серпня 2008 року в присутності Прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко на Новокостянтинівському родовищі уранових руд у Кіровоградській області було піднято на поверхню перші тонни уранової руди.

За повідомленням прес-служби Міністерства палива та енергетики, Юлія Тимошенко та члени Уряду разом з Міністром палива та енергетики Юрієм Проданом привітали колектив державного підприємства «Дирекція підприємства, що будується на базі Новокостянтинівського родовища уранових руд» з добрим почином гірничо-капітальних робіт.

«Можна твердо заявити, що завдання Уряду з початку гірничо-капітальних робіт в період будівництва підприємства у 2008 році виконуються у повному обсязі. Підняття на поверхню перших тонн попутної уранової руди є запорукою того, що у 2015 році Новокостянтинівське родовище вийде на свою проектну потужність», − відзначили у прес-службі.

У листопаді з’явилася інформація, що роботи по розширенню видобутку уранової руди на Новокостянтинівському родовищі згорнуті. Повністю зупинені роботи з будівництва гірничо-видобувних комплексів ВАТ «Кіровоградське БМУ №5». Причиною цього стало те, що Державне підприємство «Дирекція підприємства з видобутку уранових руд Новокостянтинівського родовища» не розрахувалося з підрядником за виконані роботи у серпні 2008 року.

В підсумку майже двісті працівників ВАТ «Кіровоградське БМУ №5», задіяних на будівництві шахти Новокостянтинівського родовища уранових руд, втратили роботу.

Заборгованість замовника перед підрядником, за деякими даними, складає майже 10 мільйонів гривень.

Довідка. Новокостянтинівське родовище уранових руд є одним із найбільших у світі та найбільшим у Європі. За обсягами запасів урану Україна посідає шосте місце у світі та володіє 8% від загального запасу цієї продукції. Рівень видобутку урану у порівнянні зі світовим – 2% від видобутку в світі. При введенні в експлуатацію Новокостянтинівської шахти та виведенні її на проектну потужність мінпаливенерго планує вийти на рівень видобутку урану в Україні у розмірі 10% світового рівня.

Читайте також про видобуток урану на Кіровоградщині:

Теги новости:
добыча урана в Кировограде
урановые шахты
шахта Новоконстантиновская

Новости в тему:

Новости Кировограда: обсудить на кировоградском форуме

Перепечатка материалов допустима только со ссылкой на РКС. Ссылка для традиционных СМИ — rks.kr.ua; гипер-ссылка для использования в онлайне — <a href="https://www.rks.kr.ua/">Новости Кировограда</a> (скопируйте и вставьте).

Уважайте чужой труд: все новости, опубликованные в РКС, проходят редакторскую правку. Иногда это просто исправление ошибок, но часто, чтобы придать новости читабельный вид, материал приходится переписывать с нуля. И даже в этом случае мы всегда указываем источник. Коллеги, ждем того же от вас. Спасибо.

Кто живет в Кировограде? Смотрите фотографии кировоградцев на сайте «Знакомства в Кировограде»
А еще можно посмотреть, что нового в кирнете

RSS