Кировоград. Портал

Кировоград — новости и сайты

Искать: Как искать?
Детальный поиск
Например:



Новости Кировограда

Над кіровоградськими дітьми знущаються... їхні опікуниНад кіровоградськими дітьми знущаються... їхні опікуни

канал «Кировоград»

На Кіровоградщині зменшився рівень дитячої злочинності, однак побільшало випадків жорстокого поводження з дітьми. Найстрашніше те, що нерідко над дітлахами знущаються їхні опікунів. Про це повідомили на підсумковій колегії служби дітей обласної державної адміністрації.

До здобутків минулого року службовці віднесли збільшення бажаючих прийняти знедолених дітей у родину. У минулому році 36 хлопчиків і дівчаток усиновили іноземці, 23 малюка взяли українські родини. Крім того, вдалось створити 4 будинки сімейного типу та 47 прийомних сімей. Сьогодні Кіровоградщина за цими показниками посідає четверте місце в Україні.

Серед недоліків своєї роботи посадовці назвали збільшення фактів насильства над дітьми. Офіційно зареєстровано близько 60 таких випадків. Насправді ж цей показник у десятки разів вищий. Жорстокість виявляють батьки, залежні від алкоголю, наркотиків або ж просто педагогічно неосвічені. З таких неблагополучних сімей у минулому році вилучили понад 300 дітей. Більшість хлопчиків і дівчаток займалися бродяжництвом та жебрацтвом.

Щоб попередити факти знущання над прийомними дітьми, посадовці мають намір посилити контроль за опікунами та кандидатами на опікунство. На випадки насильства фахівці служби дітей реагуватимуть миттєво. А от дитячу бездоглядність, переконані вони, самими лише зусиллями чиновників не подолати. Тут потрібна злагоджена співпраця усіх служб, які займаються молоддю, правоохоронних органів та закладів освіти.

У 2008 році на Кіровоградщині планується створити ще 14 будинків сімейного типу та 100 прийомних сімей. У числі гарантованих державою заохочень для прийомних батьків - одноразова грошова допомога та оплачувана відпустка по догляду за дитиною.

Теги новости:
защита прав ребенка
усыновление
приемная семья
детский дом
опекунство
жестокое обращение с детьми
неблагополучная семья
бродяжничество
детская преступность

Новости в тему:

Новости Кировограда: обсудить на кировоградском форуме

Перепечатка материалов допустима только со ссылкой на РКС. Ссылка для традиционных СМИ — rks.kr.ua; гипер-ссылка для использования в онлайне — <a href="https://www.rks.kr.ua/">Новости Кировограда</a> (скопируйте и вставьте).

Уважайте чужой труд: все новости, опубликованные в РКС, проходят редакторскую правку. Иногда это просто исправление ошибок, но часто, чтобы придать новости читабельный вид, материал приходится переписывать с нуля. И даже в этом случае мы всегда указываем источник. Коллеги, ждем того же от вас. Спасибо.

Кто живет в Кировограде? Смотрите фотографии кировоградцев на сайте «Знакомства в Кировограде»
А еще можно посмотреть, что нового в кирнете

RSS