Кировоград. Портал

Кировоград — новости и сайты

Искать: Как искать?
Детальный поиск
Например:



Новости Кировограда

Минулий невройжайний рік дається взнаки кіровоградським аграріямМинулий невройжайний рік дається взнаки кіровоградським аграріям

Прес-служба ОДА

На черговій нараді, яку провів голова облдержадміністрації Василь Моцний з керівниками структурних підрозділів, розглядалися питання готовності Кіровоградщини до весняно-польових робіт.

Про підготовку в області до проведення весняно-польових робіт учасників наради поінформував перший заступник начальника управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Іван Кучер. Він зазначив, що певні труднощі виникають через те, що доводиться стартувати після неврожайного року, тому не всі господарства області змогли стовідсотково забезпечити себе насіннєвим матеріалом. Деякі проблемні аспекти виникають і у зв'язку із вступом України до СОТ.

Цього року весняно-польові роботи розпочалися на 1-2 тижні раніше, ніж минулого. На сьогодні запас продуктивної вологи в ґрунті складає 60-70%, проте є прогнози, що березневі дощі покращать ситуацію. Станом на 7 березня 2007 року на 6% площ проведено закриття вологи, 1% - засіяно зерновими. Трактори підготовлені до весняно-польових робіт на 96%, сівалки – на 100%. Сьогодні здійснюються планові заготовки мінеральних добрив та протруйників, поповнюються запаси паливо-мастильних матеріалів. Сільгосппідприємства області забезпечені коштами на проведення посівної кампанії на 69% від потреби, решту планується залучити за рахунок кредитів – 236,9 млн. грн.

Основне завдання, яке ставить перед облдержадміністраціями міністерство аграрної політики – запобігти зменшенню площ посіву цукрового буряка та збільшенню посівів соняшника, який розорює ґрунти. Для реалізації цієї мети треба, щоб в області працювали відповідні регіональні програми.

Теги новости:
сільське господарство
весняно-польові роботи
посівна
сельское хозяйство
посевная кампания
техника
посевной материал
урожай
Иван Кучер
Василий Моцный

Новости в тему:

Новости Кировограда: обсудить на кировоградском форуме

Перепечатка материалов допустима только со ссылкой на РКС. Ссылка для традиционных СМИ — rks.kr.ua; гипер-ссылка для использования в онлайне — <a href="https://www.rks.kr.ua/">Новости Кировограда</a> (скопируйте и вставьте).

Уважайте чужой труд: все новости, опубликованные в РКС, проходят редакторскую правку. Иногда это просто исправление ошибок, но часто, чтобы придать новости читабельный вид, материал приходится переписывать с нуля. И даже в этом случае мы всегда указываем источник. Коллеги, ждем того же от вас. Спасибо.

Кто живет в Кировограде? Смотрите фотографии кировоградцев на сайте «Знакомства в Кировограде»
А еще можно посмотреть, что нового в кирнете

RSS