Кировоград. Портал

Кировоград — новости и сайты

Искать: Как искать?
Детальный поиск
Например:



Новости Кировограда

Новий прокурор Кіровоградщини взявся до роботиНовий прокурор Кіровоградщини взявся до роботи

весь Кировоград

Як повідомляє прес-служба обласної прокуратури, прокурор Кіровоградської області Геннадій Тюрін провів розширене засідання колегії прокуратури області за участю керівників Державної податкової адміністрації в області, державної податкової міліції в області, УМВС та УСБУ в області. У ході засідання було обговорено питання стану досудового слідства, дотримання конституційних прав громадян у кримінальних справах, розслідуваних правоохоронними органами області впродовж 2007 року.

Прокурор області підкреслив актуальність теми, винесеної на обговорення, оскільки саме по якості і результативності роботи слідства у пересічних громадян складається думка про роботу правоохоронних органів в цілому. Варто відзначити, що вжиті заходи сприяли недопущенню грубого порушення законодавства; свідченням цього є відсутність випадків незаконного притягнення громадян до кримінальної відповідальності, незаконних арештів.

Загалом на території Кіровоградської області у 2007 році відбулося зниження рівня загальнокримінальної злочинності на 10,4% (з 6898 до 6184).

Відсоток розкриття злочинів по області вищий за загальнодержавний – 80,8% (по Україні 69,5%).

Кількість кримінальних справ, закінчених провадженням, у 2007 році збільшилась.

Слід окремо відзначити загальне зменшення кількості групових злочинів на 9,8%. Покращилася профілактична робота з особами, схильними до насильницьких дій в нетверезому стані. Спостерігається загальне зменшення рівня підліткової злочинності.

В результаті перевірки стану розслідування кримінальних справ, аналізу ефективності виїздів працівників на місця діяльність правоохоронних органів при провадженні досудового слідства піддано жорсткій критиці. Наразі було наголошено на викоріненні таких недоліків, як тяганина, поверховість, необ′єктивність та неповнота слідства, несвоєчасне проведення слідчих дій, незаконне припинення кримінальних справ.

Виступили з докладами очільники правоохоронних органів, які запевнили керівництво прокуратури області в посиленні контролю, усуненні існуючих недоліків і скоординованій плідній праці в подальшому.

За підсумками засідання розширеної колегії прокуратурою області взято на контроль ефективність та якість діяльності правоохоронних органів у цьому напрямку; розроблено спільні заходи, спрямовані на покращення стану досудового слідства та неухильного дотримання букви закону. На адресу кожного з відомств підготовлено подання про усунення порушень законодавства України при здійсненні досудового слідства. Подальшу роботу націлено на вдумливий аналіз ситуації, що складається у нашому регіоні, принциповість та системний підхід до своєї роботи правоохоронних органів та належну наглядову діяльність з боку органів прокуратури.

Теги новости:
прокурор
Геннадий Тюрин
преступность
следствие
нарушение закона
СБУ
УМВС
налоговая милиция

Новости в тему:

Новости Кировограда: обсудить на кировоградском форуме

Перепечатка материалов допустима только со ссылкой на РКС. Ссылка для традиционных СМИ — rks.kr.ua; гипер-ссылка для использования в онлайне — <a href="https://www.rks.kr.ua/">Новости Кировограда</a> (скопируйте и вставьте).

Уважайте чужой труд: все новости, опубликованные в РКС, проходят редакторскую правку. Иногда это просто исправление ошибок, но часто, чтобы придать новости читабельный вид, материал приходится переписывать с нуля. И даже в этом случае мы всегда указываем источник. Коллеги, ждем того же от вас. Спасибо.

Кто живет в Кировограде? Смотрите фотографии кировоградцев на сайте «Знакомства в Кировограде»
А еще можно посмотреть, что нового в кирнете

RSS