Кировоград. Портал

Кировоград — новости и сайты

Искать: Как искать?
Детальный поиск
Например:



Новости Кировограда

Повідомлення про утилізацію в Кіровограді великої партії токсичних відходів виявилося... газетною Повідомлення про утилізацію в Кіровограді великої партії токсичних відходів виявилося... газетною "вуткою"?

весь Кировоград

Нещодавно сайт “весь Кіровоград”, опираючись на всеукраїнські інтернет-видання, повідомляв, що уряд АР Крим виділяє два мільйони гривень на утилізацію в Кіровограді двох тисяч тон мазутно-піщаної суміші, яку зібрали в акваторії Керченської протоки.

Отруйну суміш начебто повинні перевозити вантажними автомобілями на одне з підприємств Кіровограда для утилізації. Відправник гарантує безпеку транспортування.

А нещодавно Сергій Полулях, журналіст обласного тижневика “Кіровоградська правда”, розібрався в даній ситуації.

За його матеріалом, на Кіровоградщині звістка про утилізацію шкідливих речовин викликала неабиякий резонанс, адже ми вважаємося екологічно неблагополучною територією – один уран чого вартий. До того ж у нас є достатньо уранових і покинутих вугільних шахт, де отруйний вантаж з Криму можна було б утилізувати. У будь-якому випадку, без шкоди нашому довкіллю, мабуть, не обійшлося б.

Але перший же дзвінок заступнику начальника Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Кіровоградській області Тетяні Лисенко спростував цю чутку: “Інформація про можливу утилізацію суміші з Криму у нас, у Кіровоградській області, не відповідає дійсності. Але вона могла з'явитися в пресі після листа голови Ради Міністрів автономії В. Планиди до міністра ОНПС України Г. Філіпчука від 12 березня, де одним з можливих виконавців процесу утилізації називалося якесь НПЗ “Зірка” в м. Кіровограді. Такого підприємства в області не існує і не зареєстровано. Мале приватне підприємство “Зірка” зареєстроване і знаходиться в смт. Криве Озеро Миколаївської області і має відповідну ліцензію на проведення таких робіт. Але пропозицію уряду Криму про можливість переробки нафтової суміші на цьому підприємстві робило КП “Інвестінформцентр” Кіровоградської обласної ради, яке зареєстроване в Кіровограді, але не має ліцензій на переробку чи утилізацію нафтових сумішей. Можливо, саме цьому ми завдячуємо тим, що Кіровоград потрапив, причому цілком випадково, в претенденти на виконання цих робіт”.

Теги новости:
утилизация токсических отходов
мазутно-песчаная смесь
крушение танкера
экология
слухи

Новости в тему:

Новости Кировограда: обсудить на кировоградском форуме

Перепечатка материалов допустима только со ссылкой на РКС. Ссылка для традиционных СМИ — rks.kr.ua; гипер-ссылка для использования в онлайне — <a href="https://www.rks.kr.ua/">Новости Кировограда</a> (скопируйте и вставьте).

Уважайте чужой труд: все новости, опубликованные в РКС, проходят редакторскую правку. Иногда это просто исправление ошибок, но часто, чтобы придать новости читабельный вид, материал приходится переписывать с нуля. И даже в этом случае мы всегда указываем источник. Коллеги, ждем того же от вас. Спасибо.

Кто живет в Кировограде? Смотрите фотографии кировоградцев на сайте «Знакомства в Кировограде»
А еще можно посмотреть, что нового в кирнете

RSS