Кировоград. Портал

Кировоград — новости и сайты

Искать: Как искать?
Детальный поиск
Например:



Новости Кировограда

Машині метаморфози та Іванчині коники. Виставка робіт обдарованих дітейМашині метаморфози та Іванчині коники. Виставка робіт обдарованих дітей

канал «Кировоград»

У Кіровоградській обласній бібліотеці імені Чижевського усі бажаючі могли побачити виставку робіт обдарованих дітей «Машині метаморфози та Іванчині коники». Глядачів підкорили мініатюрні пластилінові скульптури і графічні роботи з глибоким філософським змістом.

Іванні п’ять років. Писати і читати дівчинка ще не вміє, однак вже створює з пластиліну справжні шедеври. На виставці обдарована дитина представила більше ста робіт: котики, собачки, мешканці підводного світу, страуси, вівці. Найменші скульптури за розміром не більше одного сантиметра. Але навіть у них витримано усі пропорції тіла.

Кожна тваринка, - розповідає дитина, - має свій внутрішній світ, настрій і характер. Про кожну Іванка знає все: що полюбляє і де живе. До своїх пластилінових тваринок маленька майстриня ставиться дуже бережно - адже у кожну вклала часточку душі. Її роботи не мають мети «справити враження» на глядача. Вони зроблені для себе, для гри, для матусі.

У роботах 16-річної Маші Варави оживає світ дитячих мрій і уявлень. Її творчість почалась з принців і принцес, але згодом дівчині захотілось не просто фантазувати, а щось сказати у своїх роботах. Так з’явилися картини «Володарка підводного царства», «Гармонія літа», «Турботлива матуся» і «Веселунчик». З самого дитинства дівчина відвідує театр, але ніколи не бачила, що відбувається за кулісами. Отож, підключила уяву - і з’явилась улюблена картина «За лаштунками».

Дівча з косичками ще не знає, яку професію обере у майбутньому. А от Марія вже остаточно вирішила – стане вчителем образотворчого мистецтва та дизайну.

Теги новости:
одаренный ребенок
детское творчество
пластилин
живопись

Новости в тему:

Новости Кировограда: обсудить на кировоградском форуме

Перепечатка материалов допустима только со ссылкой на РКС. Ссылка для традиционных СМИ — rks.kr.ua; гипер-ссылка для использования в онлайне — <a href="https://www.rks.kr.ua/">Новости Кировограда</a> (скопируйте и вставьте).

Уважайте чужой труд: все новости, опубликованные в РКС, проходят редакторскую правку. Иногда это просто исправление ошибок, но часто, чтобы придать новости читабельный вид, материал приходится переписывать с нуля. И даже в этом случае мы всегда указываем источник. Коллеги, ждем того же от вас. Спасибо.

Кто живет в Кировограде? Смотрите фотографии кировоградцев на сайте «Знакомства в Кировограде»
А еще можно посмотреть, что нового в кирнете

RSS