Чия ковбаса на Кіровоградщині найкраща?
Обласне управління статистики
На підприємствах з виробництва м'яса та м'ясних продуктів обсяги виробництва у 2007 р. порівняно з 2006 р. збільшились на 11%, найбільше на підприємствах з виробництва м'яса – на 15,2%. Середньорічний приріст за період з 2003 р. по 2007 р. склав 12,3% та 8,8% відповідно.
За інформацією Головного управління статистики у Кіровоградській області, порівняно з 2006 р. у виробництві м'яса та м'ясних продуктів вироблено більше свинини свіжої (парної) чи охолодженої на 23,7%, напівфабрикатів м'ясних (включаючи з м'яса птиці) – на 21,4%, виробів ковбасних – на 16,5%. Водночас на 15,2% зменшилося виробництво яловичини і телятини, свіжої (парної) чи охолодженої.
У загальному обсязі виробництва ковбасних виробів домінують вироби ковбасні варені, сосиски, сардельки. У 2007 р. їх питома вага склала 69,2% загального випуску ковбасних виробів, на напівкопчені припадало 10,3%, на варенокопчені, напівсухі, сиров'ялені, сирокопчені, включаючи “салямі” – 8,7%.
Лідерами високоякісних м'ясних і ковбасних виробів, копчення, напівфабрикатів в області є ВАТ “М'ясокомбінат “Ятрань” та ВАТ “Долинський птахокомбінат”. Висока якість продукції – основний критерій, яким керуються підприємства. На підприємствах здійснюються планомірні кроки щодо впровадження нових технологій та модернізації виробництва, зокрема на ВАТ “Долинський птахокомбінат” введено в дію нове обладнання для вакуумного фасування м'ясопродуктів.
- Теги новости:
- производство колбасных изделий
- полуфабрикаты
- сардельки
- салями
- копчености
- мясоперерабатывающая промышленность
- Долинский птицекомбинат
- мясокомбинат Ятрань
- колбаса
Новости в тему:
- «Людиною року-2010» від Кіровоградщини можуть стати м'ясники, авіатори і губернатор — Кіровоград.proUA.com
- Проект «Купуй кіровоградське» стартовал — Украина-Центр
- Кіровоградський стадіон АРЗ приватизують — Кіровоград.proUA.com
- Кіровоградський губернатор відвідав м'ясокомбінат «Ятрань» — Прес-служба ОДА
- На Кіровоградщині перевірили якість рибопродуктів — ДП «Кіровоградстандартметрологія»
Перепечатка материалов допустима только со ссылкой на РКС. Ссылка для традиционных СМИ — rks.kr.ua; гипер-ссылка для использования в онлайне — <a href="https://www.rks.kr.ua/">Новости Кировограда</a> (скопируйте и вставьте).
Уважайте чужой труд: все новости, опубликованные в РКС, проходят редакторскую правку. Иногда это просто исправление ошибок, но часто, чтобы придать новости читабельный вид, материал приходится переписывать с нуля. И даже в этом случае мы всегда указываем источник. Коллеги, ждем того же от вас. Спасибо.