Кировоград. Портал

Кировоград — новости и сайты

Искать: Как искать?
Детальный поиск
Например:



Новости Кировограда

Мешканець Кіровоградщини проведе рік у колонії за спробу "відкосити" від арміїМешканець Кіровоградщини проведе рік у колонії за спробу "відкосити" від армії

весь Кировоград

Цього року Кіровоградський об'єднаний міський військовий комісаріат направив до прокуратури міста матеріали для провадження кримінальних справ за ухилення від військової служби на двох призовників.

Про це на прес-конференції у міськвиконкомі повідомив міський військовий комісар Микола Тищенко. За його словами, згадані громадяни не з'явилися до призовної дільниці для відправки до військових частин. За результатами роботи прокуратури та судів громадянин Романовський за ухилення від військової служби (неприбуття до призовної комісії та відправки до військової частини) на основі вимог ст. 335 КК України позбавлений волі терміном на 1 рік і утримуватиметься в колонії загального режиму. По другому призовнику ведеться слідство.

Пан Тищенко відзначив, що в його практиці випалок, коли призовника позбавлено волі, трапився вперше. “Цей юнак проміняв рік нормальної служби в армії на рік перебування у в'язниці; а скільки ще таких, хто ухиляється від свого обов'язку?” - зауважив військовий комісар.

За словами Миколи Тищенка, причини ухилення від служби різні: обіцянки влади переформувати українську армію в професійну, погане матеріальне забезпечення родин, недостатній авторитет сучасної армії та багато іншого. Цього року до війська були відправлені лише 187 чоловік, а викликалося 2429 осіб. Частина не потрапила до війська за сімейними обставинами, частина у зв'язку із продовженням освіти, декого визнано непридатними до служби, але більшість просто не з'являється за викликом.

Читайте також:

Теги новости:
служба в армии
комиссариат
повестка
уклонение от службы

Новости в тему:

Новости Кировограда: обсудить на кировоградском форуме

Перепечатка материалов допустима только со ссылкой на РКС. Ссылка для традиционных СМИ — rks.kr.ua; гипер-ссылка для использования в онлайне — <a href="https://www.rks.kr.ua/">Новости Кировограда</a> (скопируйте и вставьте).

Уважайте чужой труд: все новости, опубликованные в РКС, проходят редакторскую правку. Иногда это просто исправление ошибок, но часто, чтобы придать новости читабельный вид, материал приходится переписывать с нуля. И даже в этом случае мы всегда указываем источник. Коллеги, ждем того же от вас. Спасибо.

Кто живет в Кировограде? Смотрите фотографии кировоградцев на сайте «Знакомства в Кировограде»
А еще можно посмотреть, что нового в кирнете

RSS