Кировоград. Портал

Кировоград — новости и сайты

Искать: Как искать?
Детальный поиск
Например:



Новости Кировограда

На Кіровоградщині топитимуть соломою і відходами соняшнику?На Кіровоградщині топитимуть соломою і відходами соняшнику?

канал «Кіровоград»

Відходи від деревини та рослинництва – саме за ними майбутнє вітчизняного теплозабезпечення. У часи, коли газ став не просто природним ресурсом, а важелем маніпулювання, необхідно шукати альтернативні види палива. Такою є позиція голови Кіровоградської облдержадміністрації Володимира Мовчана.

Обласна нарада з питань використання альтернативних видів палива для забезпечення об’єктів соціального значення є не першою у напрямку цієї роботи. У попередні роки також серйозно підходили до розгляду цього питання, особливо з настанням опалювального сезону. На теренах області навіть реалізовувалася низка пілотних проектів, зокрема, в одній зі шкіл Знам’янського району солому використали як джерело тепла. Такі ноу-хау справді давали позитивні результати. Сьогодні, коли газ – це і великі гроші, і велика політика, державі потрібно шукати альтернативу цьому виду палива. На поміч тут мають прийти науковці. Завдяки спеціальним котлам обігрівати навіть великі за площею об’єкти можна за допомогою соломи, відходів від деревини, кукурудзи і навіть соняшнику.

Такого багатства в області вистачає. Щороку в середньому тільки соломи заготовляють майже два мільйона тонн, тріски – сімдесят тисяч кубічних метрів. Тому голова облдержадміністрації Володимир Мовчан дав доручення у стислі строки підготувати конкретні розрахунки кількості необхідного та спожитого газу в області, а також перспективу переробки сільськогосподарських відходів на тепло. Адже, як не дивно, їх до цього моменту так ніхто і не зробив.

Фото — Gettyimages.com

Теги новости:
Владимир Мовчан
газ
альтернативные виды топлива

Новости в тему:

Новости Кировограда: обсудить на кировоградском форуме

Перепечатка материалов допустима только со ссылкой на РКС. Ссылка для традиционных СМИ — rks.kr.ua; гипер-ссылка для использования в онлайне — <a href="https://www.rks.kr.ua/">Новости Кировограда</a> (скопируйте и вставьте).

Уважайте чужой труд: все новости, опубликованные в РКС, проходят редакторскую правку. Иногда это просто исправление ошибок, но часто, чтобы придать новости читабельный вид, материал приходится переписывать с нуля. И даже в этом случае мы всегда указываем источник. Коллеги, ждем того же от вас. Спасибо.

Кто живет в Кировограде? Смотрите фотографии кировоградцев на сайте «Знакомства в Кировограде»
А еще можно посмотреть, что нового в кирнете

RSS