Кировоград. Портал

Кировоград — новости и сайты

Искать: Как искать?
Детальный поиск
Например:



Новости Кировограда

На Кіровоградщину прибуває мандрівний кінофестивальНа Кіровоградщину прибуває мандрівний кінофестиваль

Прес-служба ОДА

З 5 жовтня по 25 грудня 2009 року В Україні проходить VІ сезон Мандрівного кінофестивалю «Дні документального кіно про права людини в регіонах України». На Кіровоградщину фестиваль завітає з 28 листопада і триватиме протягом двох тижнів

У багатьох країнах світу різними організаціями проводяться фестивалі кіно про права людини. У 2003 році такий фестиваль започатковано в Україні. З 2006 року фестиваль є учасником Міжнародної мережі кінофестивалів з прав людини (HRFN).

В рамках фестивалю мешканці більш ніж 100 міст та населених пунктів країни мають можливість переглянути найкращі фільми світової кінодокументалістики. Цього року не залишився осторонь і Кіровоград. Дитяча екологічна громадська організація «Флора» вперше ініціює проведення тижня документального кіно про права людини на Кіровоградщині.
Головною метою фестивалю є за допомогою засобів кіномистецтва привернути увагу українського суспільства до проблеми насильства в сім’ї, підвисити рівень обізнаності з цієї проблемою, сприяти формуванню ненасильницької ідеології в суспільстві, позитивного іміджу сім’ї.

Діапазон тем, розкритих документалістами, дуже широкий: від екстремальних історій про людей, які живуть в умовах війни, природних або інших катастроф, до проблем тендерної рівності, дискримінації, порушення прав дітей чи людей із обмеженими можливостями. Особливе місце посідають історії людей, які перемогли життєві обставини, відстояли свої права й досягли мети.

До програми мандрівного фестивалю 2009 увійшли фільми переможці 6-го міжнародного фестивалю «Docudays Ua», а також фільми-призери найвідоміших міжнародних кінофестивалів. Новиною цього сезону є спеціальна програма фестивалю в рамках Національної кампанії «Стоп насильству!» – «Документальне кіно проти несправедливості», до якої увійшли публіцистичні фільми з актуальних проблем прав людини в Україні.

Покази фільмів проходитимуть в кіноклубі обласної наукової бібліотеки ім. Чижевського та навчальних закладах обласного центру.

Докладніше з програмою регіональних переглядів можна дізнатися на офіційному веб-сайті фестивалю www.docudays.org.ua у розділі «Docudays в регіонах».

Фото — Gettyimages.com

Теги новости:
искусство
кино
документальное кино
кинофестиваль
защита прав человека
защита прав детей
насилие в семье
гендерное равенство

Новости в тему:

Новости Кировограда: обсудить на кировоградском форуме

Перепечатка материалов допустима только со ссылкой на РКС. Ссылка для традиционных СМИ — rks.kr.ua; гипер-ссылка для использования в онлайне — <a href="https://www.rks.kr.ua/">Новости Кировограда</a> (скопируйте и вставьте).

Уважайте чужой труд: все новости, опубликованные в РКС, проходят редакторскую правку. Иногда это просто исправление ошибок, но часто, чтобы придать новости читабельный вид, материал приходится переписывать с нуля. И даже в этом случае мы всегда указываем источник. Коллеги, ждем того же от вас. Спасибо.

Кто живет в Кировограде? Смотрите фотографии кировоградцев на сайте «Знакомства в Кировограде»
А еще можно посмотреть, что нового в кирнете

RSS