Кировоград. Портал

Кировоград — новости и сайты

Искать: Как искать?
Детальный поиск
Например:



Новости Кировограда

Губернатор Кіровоградщини відвідав Світловодський районГубернатор Кіровоградщини відвідав Світловодський район

Прес-служба ОДА

Голова Кіровоградської облдержадміністрації Володимир Мовчан побував з робочою поїздкою у Світловодському районі.

Першим об'єктом, до якого завітав голова ОДА, стала Глинська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів. Цей навчальний заклад має давні традиції, його було засновано ще у 1913 році. Збереглася навіть будівля старої школи але, зважаючи на її вік, у навчальному процесі її не використовують. Про все це розповіла директор школи Ольга Володимирівна Мельник. Зараз у Глинській школі навчаються 132 учня, які крім занять мають змогу відвідувати спортивні секції, еколого-натуралістичний гурток та гурток художньої вишивки. Школа є учасником проекту Європейського союзу "Місцевий розвиток орієнтований на громаду". У рамках проекту у школі передбачено замінити старі дерев'яні вікна на пластикові склопакети. Наразі ремонтні роботи йдуть повним ходом, адже термін виконання проекту – листопад 2009 року – січень 2010 року.

Серед об'єктів, які місцеве керівництво запропонувало губернаторові для ознайомлення, гідне місце посіло фермерське господарство "ВКіК", засновником якого є Валентин Володимирович Козярчук . Господарство відоме не тільки у районі і області, а й за їх межами. Фахівці-тваринники чимало розповіли Володимиру Мовчану про розвиток племінної справи, адже ФГ "ВКіК" має статус племінного репродуктора з розведення свиней великої білої породи. Володимир Мовчан ознайомився з виробничими та побутовими умовами тваринників, розпитав про заробітну плату, які селяни мають пільги, чи задоволені діяльністю «ВКіК» місцеві депутати, сільська громада. Агрофірма стрімко модернізується, утримує і розводить за європейськими технологіями чималу кількість свиней, планує запустити в дію комбікормовий завод та елеватор, досить активно опікується і розвитком соціальної інфраструктури.

Наступним підприємством, у якому побував Володимир Мовчан, стало спільне українсько-болгарське багатопрофільне ТОВ "НАК". Підприємство спеціалізується на виробництві болгарської бринзи. Керівник "НАК" Олег Григорович Медяник розповів, що виробництвом бринзи почав займатися у 2007 році, і висловив щиру подяку районній та обласній державним адміністраціям за всебічну підтримку, яку постійно отримує підприємство. Він розповів, що виробництво бринзи проводиться на сучасному обладнанні для виготовлення продукції та її фасування. Традиційна бринза виготовляється з овечого молока, вона дуже смачна та корисна. Це натуральний продукт без домішок рослинних жирів та хімічних речовин. Бринза ніколи довго не затримується на полицях магазинів, тож і обсяги виробництва зростають - за 9 місяців 2009 року було виготовлено 79 тонн продукту. У 2010 році тут планують ввести в дію нову лінію розфасовки, а також освоїти виробництва 8 видів сичужного сиру.

Під час поїздки голова облдержадміністрації оглянув готову до здачі новеньку 9-поверхівку, побудовану у Світловодську на вулиці Приморській. 84 квартири цього будинку були придбані Державною іпотечною установою. Планується, що будинок буде заселений вже цього місяця. Володимир Мовчан висловив задоволення новобудовою, яка розташована в екологічно чистому районі, у центрі міста, на березі Кременчуцького водосховища. Поряд знаходяться школа, дитячі садочки, школа мистецтв, автомобільна стоянка. У дворі вже збудовано дитячі майданчики.

Гостро зреагував Володимир Мовчан на побачене на ДП "Світловодський комбінат твердих сплавів та тугоплавких металів". Унікальне не лише в Україні, а й на території країн СНД підприємство, яке зберегло інженерну інфраструктуру та має великі потужності, сьогодні перебуває у стані занепаду. Голова облдержадміністрації пообіцяв, що особисто контролюватиме подальшу долю підприємства та доб'ється його відродження.

Наприкінці робочої поїздки Володимир Мовчан зустрівся в актовій залі Кременчуцької ГЕС з активом Світловодського району. Під час зустрічі він висловив своє бачення шляхів розвитку області, проаналізував окремі моменти фінансового забезпечення території, окреслив нагальні питання, які необхідно вирішити у Світловодському районі.

На фото — шлюз Кременчуцької ГЕС, м.Світловодськ

Фото — Р.К.С.

Теги новости:
Светловодск
Светловодский район
сельское хозяйство
животноводство
школа
промышленность
пищевая промышленность
Валентин Козярчук
строительство
экономика
бюджет

Новости в тему:

Новости Кировограда: обсудить на кировоградском форуме

Перепечатка материалов допустима только со ссылкой на РКС. Ссылка для традиционных СМИ — rks.kr.ua; гипер-ссылка для использования в онлайне — <a href="https://www.rks.kr.ua/">Новости Кировограда</a> (скопируйте и вставьте).

Уважайте чужой труд: все новости, опубликованные в РКС, проходят редакторскую правку. Иногда это просто исправление ошибок, но часто, чтобы придать новости читабельный вид, материал приходится переписывать с нуля. И даже в этом случае мы всегда указываем источник. Коллеги, ждем того же от вас. Спасибо.

Кто живет в Кировограде? Смотрите фотографии кировоградцев на сайте «Знакомства в Кировограде»
А еще можно посмотреть, что нового в кирнете

RSS