Кировоград. Портал

Кировоград — новости и сайты

Искать: Как искать?
Детальный поиск
Например:



Новости Кировограда

Кіровоградщина наблизилася до епідемії грипуКіровоградщина наблизилася до епідемії грипу

СЕС Кіровоградської області

Моніторинг стану захворюваності населення на гострі респіраторні інфекції (ГРІ) та грип свідчить про активізацію епідемічного процесу порівняно з попереднім тижнем поточного року.

На 5-му тижні за медичною допомогою в медичні заклади області звернулось 3901 особа із захворюваннями на ГРІ; показник захворюваності на 10 тисяч населення склав 37,5, що нижче рівня епідемічного порогу по області - 45,4, але на 18% вище, ніж на попередньому тижні.

Серед захворілих 54% склали діти до 14 років. Всього госпіталізовано 96 хворих, з них дітей - 68.

Із загальної кількості захворілих 35 особам за клінічними проявами хвороби встановлено діагноз грип, в т.ч. у Кіровограді – 7 випадків, Олександрії – 16 випадків, Голованівському районі – 7 випадків, Олександрівскому районі – 3, Устинівському районі – 2.

По Кіровограду показник захворюваності на ГРІ склав 55,3 та залишається нижчим рівня епідпорогу – 88,0. Зареєстровано 1377 випадків захворювань. Госпіталізовано 23 хворих, з них 20 – діти до 14 років.

На 6-му тижні зафіксовано різке збільшення захворюваності на ГРІ в Олександрії. Захворіло 574 особи проти 372 за минулий тиждень, з них дітей до 14 років - 358. Показник на 10 тисяч населення склав 60,4 та перевищив епідемічний поріг – 55,0. З 9 лютого року в лікувально-профілактичних закладах міста впроваджені обмежувальні заходи.

Відмічається тенденція до збільшення захворюваності у Знам’янці (155 випадків захворювань проти 128) та Світловодську (231 випадок проти 182), але показники не перевищують відповідні епідемічні пороги. Питома вага дітей до 14 років серед усіх хворих складає 35% в Знам’янці та 52% - в Світловодську.

Серед районів області активізація епідпроцесу з ГРІ більш виражена в Олександрівському районі. На минулому тижні відмічено ріст захворюваності на 64%. Всього в районі захворіло 134 особи проти 80, з них 64 дитини проти 40. Показник захворюваності склав 44,0, що нижче епідемічного порогу по району (47,0).

На інших територіях області епідемічна ситуація з ГРІ та грипом стабільна.

Читайте також:

Обговорення на Кіровоградському форумі:

Теги новости:
эпидемия гриппа
ОРВИ
санстанция

Новости в тему:

Новости Кировограда: обсудить на кировоградском форуме

Перепечатка материалов допустима только со ссылкой на РКС. Ссылка для традиционных СМИ — rks.kr.ua; гипер-ссылка для использования в онлайне — <a href="https://www.rks.kr.ua/">Новости Кировограда</a> (скопируйте и вставьте).

Уважайте чужой труд: все новости, опубликованные в РКС, проходят редакторскую правку. Иногда это просто исправление ошибок, но часто, чтобы придать новости читабельный вид, материал приходится переписывать с нуля. И даже в этом случае мы всегда указываем источник. Коллеги, ждем того же от вас. Спасибо.

Кто живет в Кировограде? Смотрите фотографии кировоградцев на сайте «Знакомства в Кировограде»
А еще можно посмотреть, что нового в кирнете

RSS