Кировоград. Портал

Кировоград — новости и сайты

Искать: Как искать?
Детальный поиск
Например:



Новости Кировограда

У Кіровограді поставлять на місце ГоголяУ Кіровограді поставлять на місце Гоголя

Кіровоград.proUA.com

Бюст Миколи Гоголя, якому понад 100 років, повернуть на історичне місце на вулиці Гоголя в Кіровограді.

Цьому питанню була присвячена нарада під головуванням заступника міського голови Миколи Цуканова, повідомляє прес-служба міської ради.

Ініціатором повернення погруддя став голова обласного осередку Національної спілки письменників України Василь Бондар.

Ініціативу Василя Бондаря підтримала міська влада. Міський голова Володимир Пузаков та його заступник Микола Цуканов наразі надають усебічну підтримку і відомому скульптору Вікторові Френчку (безпосередньому виконавцеві реставрації і встановлення бюста), і всім іншим задіяним у цьому проекті людям. Василь Бондар нині зайнятий пошуком публікацій у періодиці початку минулого століття з конкретним повідомленням про місце розташування бюста, встановити який на його законне місце заплановано у День міста Кіровограда (18 – 20 вересня).

Бюст Гоголя було встановлено до сторіччя письменника на одному з будинків однойменної вулиці Кіровограда. Кілька десятків років тому під час ремонту будівлі бюст зняли й на місце не встановили.

Теги новости:
Николай Гоголь
памятник

Новости в тему:

Новости Кировограда: обсудить на кировоградском форуме

Перепечатка материалов допустима только со ссылкой на РКС. Ссылка для традиционных СМИ — rks.kr.ua; гипер-ссылка для использования в онлайне — <a href="https://www.rks.kr.ua/">Новости Кировограда</a> (скопируйте и вставьте).

Уважайте чужой труд: все новости, опубликованные в РКС, проходят редакторскую правку. Иногда это просто исправление ошибок, но часто, чтобы придать новости читабельный вид, материал приходится переписывать с нуля. И даже в этом случае мы всегда указываем источник. Коллеги, ждем того же от вас. Спасибо.

Кто живет в Кировограде? Смотрите фотографии кировоградцев на сайте «Знакомства в Кировограде»
А еще можно посмотреть, что нового в кирнете

RSS