Кировоград. Портал

Кировоград — новости и сайты

Искать: Как искать?
Детальный поиск
Например:



Новости Кировограда

Кіровоградська «Свобода» вимагає притягнути до відповідальності Сергія ПересунькаКіровоградська «Свобода» вимагає притягнути до відповідальності Сергія Пересунька

Кіровоград.proUA.com

Кіровоградська обласна організація ВО «Свобода» звернулася до голови СБУ Валентина Наливайченка із заявою з приводу розміщення в Кіровограді бігбордів колишнього народного депутата від СДПУ(о) Сергія Пересунька.

Про це на прес-конференції повідомив голова обласної організації «Свободи» Олександр Ромащенко (на фото), сьогодні, 11 вересня.

За його інформацією, на бігбордах зображено карту Російської імперії часів її розквіту (з територією Польщі включно), позначено міста Краків, Київ, Муром тощо, та написано слоган двома мовами «Окраино! Вспомни имя свое!» та «Вкрайна! Згадай ім’я своє!».

«Інакше, як знущанням над патріотичними почуттями українців і приниженням офіційної назви нашої держави Україна це не назвеш», — сказав Олександр Ромащенко.

Голова міського виборчого штабу «Свободи» Сергій Запорожан припустив, що ця акція може фінансувати із Росії.

«Наразі важко сказати, чи це просто втрата глузду, чи тупе відпрацювання грошей. За неофіційною інформацією, Сергій Пересунько був у Москві… Ми вимагаємо, щоб було порушено справу проти нього, як це сталося із бігбордами Богословської в Севастополі», — зазначив Сергій Запорожан.

Також представники організації підкреслили, що у своєму зверненні просять СБУ провести дослідчу перевірку та при встановленні відповідного факту спрямувати до Генпрокуратури матеріали стосовно провокаційних і образливих для українців і держави закликів та графічних зображень у рамках 110 ст. Кримінального кодексу.

Фото — Украина-Центр

Теги новости:
Сергей Пересунько
Свобода
политическая реклама
выборы
СБУ

Новости в тему:

Новости Кировограда: обсудить на кировоградском форуме

Перепечатка материалов допустима только со ссылкой на РКС. Ссылка для традиционных СМИ — rks.kr.ua; гипер-ссылка для использования в онлайне — <a href="https://www.rks.kr.ua/">Новости Кировограда</a> (скопируйте и вставьте).

Уважайте чужой труд: все новости, опубликованные в РКС, проходят редакторскую правку. Иногда это просто исправление ошибок, но часто, чтобы придать новости читабельный вид, материал приходится переписывать с нуля. И даже в этом случае мы всегда указываем источник. Коллеги, ждем того же от вас. Спасибо.

Кто живет в Кировограде? Смотрите фотографии кировоградцев на сайте «Знакомства в Кировограде»
А еще можно посмотреть, что нового в кирнете

RSS