Кировоград. Портал

Кировоград — новости и сайты

Искать: Как искать?
Детальный поиск
Например:



Новости Кировограда

На День міста у Кіровоград приїдуть Поплавський, Козловський, Гайтана і ЛитвинНа День міста у Кіровоград приїдуть Поплавський, Козловський, Гайтана і Литвин

Вечірня газета

Наприкінці тижня жителі обласного центру святкуватимуть 255-річчя Кіровограда. День народження міста – завжди хвилююча подія для його жителів. Це свято улюблене і шановане всіма кіровоградцями. Незадовго до нього ми зустрілися з кіровоградським міським головою Володимиром Пузаковим.

– Володимире Тихоновичу, на Ваш погляд, нинішній рік успішний для міста-ювіляра?

– Вважаю, що так. Незважаючи на фінансово-економічну кризу, нам вдалося багато що зробити. Так, ми не лише відремонтували ряд шкіл, готуючи їх до початку навчального року, а навіть почали добудовувати об’єкти, які десятиліттями стояли незакінченими. Серед них – школа №2, в якій ми вже здали першу чергу нового корпусу. Його почали будувати ще 26 років тому, а потім покинули. У корпусі уже діє сучасний спортзал із душовими, роздягальнями. Наступного року завершимо класні кімнати. Вдалося добитися виділення 4,8 мільйона гривень із державного бюджету на добудову корпусу школи №15, фундамент якого заклали теж більше двадцяти років тому.

Чимало зроблено в плані благоустрою, капітальних ремонтів доріг, обсяг яких уже виконано відсотків на 90 від запланованого. Це вдалося завдяки депутатам міської ради, які із розумінням ставляться до проблем кожної галузі. Ми неодноразово коригували з початку року бюджет, аби використати кошти міської казни, яких сьогодні бракує, ефективно і з користю для територіальної громади.

Справжньою прикрасою міста стане площа перед приміщенням Кіровоградської міської ради, яку ми урочисто відкриємо 19 вересня. Паркан приберемо вночі, аби кіровоградці уранці у святковий день змогли побачити її в усій красі. Будівельні роботи практично закінчені, залишилися лише підготовчі. Площа набула по-європейськи сучасного вигляду, добре вписується в загальний ансамбль пам’ятник Олександру Пашутіну, облаштовані гарні клумби, висаджені молоді красиві дерева, майдан освітлюватиметься вночі, він вистелений гранітними плитами двох кольорів. Словом, приходьте 19 вересня на свято і самі все побачите.

– День міста – це ще й подарунок жителям у плані культурно-розважальних заходів…

– Головною родзинкою свята стане шоу-програма на площі Кірова. У концерті візьме участь наш земляк Михайло Поплавський. Він виступатиме півгодини, народні артисти – викладачі очолюваного ним Національного університету культури та мистецтв та переможці проекту "Шанс" – ще протягом півтори години. Я особисто запросив Михайла Михайловича, і він відразу дав згоду. Завдяки народному депутату Ігорю Шарову, депутату міської ради Юрію Шарову в святковому концерті також візьмуть участь відомі виконавці Віталій Козловський та Гайтана, кожен із них радуватиме своїми піснями глядачів по сорок хвилин. Загалом, програма культурно-розважальних заходів буде цікавою і насиченою не лише 19 вересня. Так, 20 вересня в парку імені Пушкіна відбудуться "Козацькі забави" – із традиційними кулішем, юшкою. Там же пройде свято борщу, під час якого кіровоградці зможуть поласувати цією смачною українською стравою.

– На святкуванні Дня міста будуть якісь відомі люди?

– Сподіваємося, що приїде Голова Верховної Ради Володимир Литвин. Я особисто домовився із ним про це, коли він перебував у Кіровограді. А днями підтвердив свій намір у телефонній розмові. Також ми запросили народних депутатів – наших земляків Ігоря Шарова, Юрія Литвина, Валерія Кальченка, Вікторію Дем’янчук та інших. Буде в Кіровограді і візьме участь у відкритті пам’ятника Пашутіну колишній міський голова Кіровограда Василь Мухін. До речі, це саме в нього колись виникла ідея встановити пам’ятник Пашутіну, він не встиг її реалізувати, а ми її підхопили і втілили в життя.

– У кожній родині перед святом прийнято прибирати свою оселю. У Кіровограді відбудеться велике прибирання?

– Як відомо, протягом серпня-вересня триває місячник з благоустрою, а 12 вересня ми проведемо загальноміський суботник. У ньому візьмуть участь підприємства, організації установи, навчальні заклади, які приведуть до ладу свої прилеглі території. Працівники виконавчих органів міської ради прибиратимуть прибережну зону річки Інгул від мосту на вулиці Жовтневої Революції до мосту на вулиці Кірова, територію парку імені Пушкіна, площу перед приміщенням міської ради. Ленінська та Кіровська районні у місті Кіровограді ради, КП "Єлизавета", КП "Трест зеленого господарства" на чолі з департаментом житлово-комунального господарства озеленюватимуть вулиці, парки, сквери, історико-меморіальний комплекс "Фортечні вали", КРЕПи та ЖЕКи займатимуться благоустроєм прибудинкових територій, упорядковуватимуть дитячі майданчики, для сушіння білизни та збирання сміття, ліквідовуватимуть разом із райрадами несанкціоновані сміттєзвалища. Сподіваюсь, до цієї доброї справи долучаться всі, кому не байдуже, чи охайно й чисто в нашому місті. Суботник починається о 8.30.

– А ще перед святом роблять покупки до святкового столу…

– І у кіровоградців буде можливість придбати різноманітні продукти за цінами виробників на святковому ярмарку, що відбудеться на площі Богдана Хмельницького. До нас приїдуть аграрії з усіх районів області, представлять свою продукцію і кіровоградські підприємства.

– Що ви побажаєте жителям обласного центру напередодні свята?

– День міста – це свято кожного кіровоградця, адже всі ви докладаєте зусиль для того, аби наш обласний центр поступово розквітав, розвивався, набував привабливого вигляду. Дякую вам за вашу щоденну працю й зичу міцного здоров’я, достатку та родинної злагоди.

Читайте також:

Олена Кобець

Теги новости:
день города в Кировограде
Кировограду 255 лет
программма празднования дня города в Кировограде

Новости в тему:

Новости Кировограда: обсудить на кировоградском форуме

Перепечатка материалов допустима только со ссылкой на РКС. Ссылка для традиционных СМИ — rks.kr.ua; гипер-ссылка для использования в онлайне — <a href="https://www.rks.kr.ua/">Новости Кировограда</a> (скопируйте и вставьте).

Уважайте чужой труд: все новости, опубликованные в РКС, проходят редакторскую правку. Иногда это просто исправление ошибок, но часто, чтобы придать новости читабельный вид, материал приходится переписывать с нуля. И даже в этом случае мы всегда указываем источник. Коллеги, ждем того же от вас. Спасибо.

Кто живет в Кировограде? Смотрите фотографии кировоградцев на сайте «Знакомства в Кировограде»
А еще можно посмотреть, что нового в кирнете

RSS