Кировоград. Портал

Кировоград — новости и сайты

Искать: Как искать?
Детальный поиск
Например:



Новости Кировограда

Футбольне дербі: ПФК «Олександрія» - ФК «Зірка» 2:1Футбольне дербі: ПФК «Олександрія» - ФК «Зірка» 2:1

Спорт-центр

У 16-у турі Чемпіонату України з футболу серед команд Першої ліги в Олександрії відбулося кіровоградське дербі між ПФК «Олександрія» та «Зіркою» (Кіровоград). Ігри за участю цих двох клубів завжди були цікавими, багатими на події та емоції. Не став винятком і цей матч.

Слід сказати, що обидві команди вийшли на поле не в оптимальних складах. Так у господарів, олександрійських футболістів були відсутніми одразу декілька гравців основи, які змушені були пропускати цю гру через травми. Мала проблеми зі складом і «Зірка»: після втрати основного голкіпера Артема Коледи ворота гостей захищав Андрій Товт. Також у складі команди з обласного центру з’явився досвідчений Руслан Бідненко. До матчу з олександрійцями ці гравці вже встигли зіграти проти чернівецької «Буковини».

Вже перші хвилини поєдинку показали, що ПФК «Олександрія» переважає «Зірку» у технічному, функціональному та психологічному плані. У першому таймі Олександрія повністю переграла «Зірку», раз за разом створюючи небезпечні моменти. «Зірка» ж побудувала гру від захисту, створюючи гострі контратаки біля воріт Паньківа. Та все ж «Олександрія» продемонструвала чудовий футбол і вже на 21-й хвилині зустрічі відкрила рахунок. Після розіграшу штрафного, м’яч у ворота кіровоградців забив Ігор Чередніченко. На цьому олександрійці не зупинялися і могли ще декілька разів засмутити Товта. Та гравці «Зірки» у першому таймі більше не пропустили, а наприкінці тайму кіровоградці мали декілька нагод, щоб зрівняти рахунок, але на заваді цьому стояв Юрій Паньків.

Слід відзначити, що під час матчу фанати обох команд вели себе відносно спокійно, майже не створюючи проблем правоохоронним органам. Другий тайм несподівано розпочався з небезпечних атак кіровоградської «Зірки». Взагалі кіровоградці провели другу сорокап’ятихвилинку значно краще, ніж першу, дедалі частіше змушуючи воротаря олександрійської команди рятувати свої ворота. А вже на 54-й хвилині після точного пасу Андрія Порошина рівновагу у рахунку встановив Олександр Кочура. Забігаючи дещо наперед, скажемо, що саме Олександр по завершенню матчу став кращим гравцем у складі «Зірки». Та нічийний рахунок на табло не протримався і хвилини: після прострільної передачі Василя Грицука м’яч у ворота «Зірки» забив Євген Шупік, встановивши тим самим остаточний результат у зустрічі. Решту тайму «Зірка» провела в атаках, але зрівняти рахунок кіровоградцям так і не вдалося. Кінцівка матчу запам’яталася гострими атаками обох команд, та невеликою сутичною гравців «Зірки» та «Олександрії»: за удар суперника по нозі був вилучений з поля капітан «Зірки» Андрій Смалько.

У підсумку - рахунок матчу 2:1 на користь олександрійців.

Як зазначив на післяматчевій пресконференції тренер «Зірки» Анатолій Бузнік, кіровоградці зроблять висновки після цього матчу і рухатимуться далі, щоб швидше залишити зону вильоту. Залишається сподіватися на подальші успіхи ПФК «Олександрії» у її боротьбі за вихід до Прем’єр-ліги, та на покращення гри ФК «Зірки», яка вже в наступному матчі у себе вдома протистоятиме одеському «Чорноморцю».

У свою чергу наставник олександрійців Влодимир Шаран відзначив, що на полі було справжнє дербі. «Мені дуже сподобалася гра «Зірки», яка грала з повною самовіддачею, але ще більше сподобалася команда ПФК «Олександрія». До матчу у нас були дуже серйозні проблеми: через травми чотири гравці основного складу не брали участі у цьому поєдинку, через що нам довелося повністю тактично перебудувати гру команди».

За словами Володимира Шарана, «Зірка» здивувала його по-футбольному своєю нахабністю, агресивністю та функціональною підготовленістю. «Ті матчі кіровоградської команди, котрі я бачив з «Буковиною» та «Динамо» - то була зовсім інша команда».

ПФК «Олександрія» - «Зірка» 2:1 (Чередніченко, 21; Шупік, 55 – Кочура, 54)

ПФК «Олександрія»: Паньків, Гаврюшов, Запорожан, Шупік (Зейналов, 69), Чередніченко, Грицук (Кабанов, 90), Казанюк, Ксьонз (Мельник, 88), Таргамадзе (Бідловський, 83), Маринчук, Іващенко (Грибанов, 56).

ФК «Зірка»: Товт, Пінчук, Стоян, Смалько, Ситнік (Сирота, 56), Атаєв, Бідненко (Погребняк, 38), Кочура, Порошин (Галенко, 80), Давидов (Чорномаз, 85), Луценко.

Попередження: Запорожан, 45 - Луценко, 38; Пінчук, 64; Стоян, 90+2.

Вилучення: Смалько, 90+3.

Андрій Мороз

Теги новости:
спорт
футбол
Зирка
Звезда
Александрия

Новости в тему:

Новости Кировограда: обсудить на кировоградском форуме

Перепечатка материалов допустима только со ссылкой на РКС. Ссылка для традиционных СМИ — rks.kr.ua; гипер-ссылка для использования в онлайне — <a href="https://www.rks.kr.ua/">Новости Кировограда</a> (скопируйте и вставьте).

Уважайте чужой труд: все новости, опубликованные в РКС, проходят редакторскую правку. Иногда это просто исправление ошибок, но часто, чтобы придать новости читабельный вид, материал приходится переписывать с нуля. И даже в этом случае мы всегда указываем источник. Коллеги, ждем того же от вас. Спасибо.

Кто живет в Кировограде? Смотрите фотографии кировоградцев на сайте «Знакомства в Кировограде»
А еще можно посмотреть, что нового в кирнете

RSS