Кировоград. Портал

Кировоград — новости и сайты

Искать: Как искать?
Детальный поиск
Например:



Новости Кировограда

У неділю Україна переходить на зимовий часУ неділю Україна переходить на зимовий час

Укрінформ

Останньої неділі жовтня, яка цьогоріч припадає на 31 число, Україна разом зі 110 країнами світу перейде на "зимовий" час. Цієї доби вночі, о четвертій годині, стрілки головного годинника країни будуть переведені на 1 годину назад. Відтак доба неділі, 31 жовтня, буде найтривалішою в році і становитиме не 24, а 25 годин. Зимовий час триватиме до останньої неділі березня наступного року.

Порядок обчислення часу, згідно з яким перехід в останню неділю березня на літній час і повернення в останню неділю жовтня на зимовий час, був затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 13 травня 1996 року.

Уперше літній і зимовий порядок обліку часу було запроваджено в Англії 1908 року задля економії і більш раціонального розподілу електроенергії протягом доби. У США літній час застосовується з 1918 року. Нині на літній і зимовий час переходять у всіх європейських державах і практично на всіх широтах - від Канади до Нової Зеландії. З пострадянських держав на "літній" час не переходять Таджикистан, Узбекистан, Туркменистан, а віднедавна і Казахстан.

На думку багатьох експертів, переведення стрілок годинника на літній і зимовий час дає змогу понизити енергонавантаження і поліпшити екологічну обстановку, забезпечує стійку роботу єдиної енергосистеми країни, узгодженість транспортних вантажопотоків, організацію теле- і радіомовлення. Щоправда, психологи та лікарі-невропатологи говорять, що такі маніпуляції з часом завдають значної шкоди здоров'ю людей, особливо дітей і людей похилого віку. Для повної адаптації людського організму, на їх думку, потрібно від 2 до 12 діб.

Віктор Чухліб

Теги новости:
здоровье населения

Новости в тему:

Новости Кировограда: обсудить на кировоградском форуме

Перепечатка материалов допустима только со ссылкой на РКС. Ссылка для традиционных СМИ — rks.kr.ua; гипер-ссылка для использования в онлайне — <a href="https://www.rks.kr.ua/">Новости Кировограда</a> (скопируйте и вставьте).

Уважайте чужой труд: все новости, опубликованные в РКС, проходят редакторскую правку. Иногда это просто исправление ошибок, но часто, чтобы придать новости читабельный вид, материал приходится переписывать с нуля. И даже в этом случае мы всегда указываем источник. Коллеги, ждем того же от вас. Спасибо.

Кто живет в Кировограде? Смотрите фотографии кировоградцев на сайте «Знакомства в Кировограде»
А еще можно посмотреть, что нового в кирнете

RSS