Кировоград. Портал

Кировоград — новости и сайты

Искать: Как искать?
Детальный поиск
Например:



Новости Кировограда

Чи перейде Кіровоградщина на альтернативне паливо?Чи перейде Кіровоградщина на альтернативне паливо?

Прес-служба ОДА

Можливість впровадження в області альтернативних видів палива обговорили в облдержадміністрації учасники конференції, яка відбулася під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Андрія Ніколаєнка.

Відкриваючи конференцію Андрій Ніколаєнко зазначив, що сьогодні розвиток альтернативних джерел енергії є одним із найважливіших напрямків діяльності облдержадміністрації, оскільки Кіровоградщина є сільськогосподарським регіоном, багатим на матеріали, які прискорять впровадження альтернативної енергетики.

В області вже впроваджується низка пілотних проектів, серед яких: виробництво гранул для опалення із відходів сільського господарства, розглядається проект з переведення котелень на дерев'яну щепу тощо.

Андрій Ніколаєнко зазначив, що керівництво області розуміє, що для впровадження альтернативної енергетики необхідно провести цілий комплекс заходів, спрямованих на переобладнання підприємств і котелень, які використовують природний газ. І сьогодні облдержадміністрація звертається до науковців, керівників підприємств з проханням запропонувати своє бачення впровадження енергозбереження в області.

В процесі обговорення учасники розглянули процеси виробництва та можливість використання біопалива, переробки на енергоносії продуктів сільського господарства, використання нових котелень, які працюватимуть на палетах, використання вітрової та сонячної енергії.

Учасники конференції констатували, що в силу природних умов та географічного розташування на Кіровоградщині можливо провести заходи з енергозбереження тільки в комплексі, враховуючи потреби окремих районів та населених пунктів. Впровадження ж окремих технологій з енергозбереження є занадто дорогим та не дасть очікуваних результатів.

Теги новости:
коммунальные услуги
отопление
энергетика
экология

Новости в тему:

Новости Кировограда: обсудить на кировоградском форуме

Перепечатка материалов допустима только со ссылкой на РКС. Ссылка для традиционных СМИ — rks.kr.ua; гипер-ссылка для использования в онлайне — <a href="https://www.rks.kr.ua/">Новости Кировограда</a> (скопируйте и вставьте).

Уважайте чужой труд: все новости, опубликованные в РКС, проходят редакторскую правку. Иногда это просто исправление ошибок, но часто, чтобы придать новости читабельный вид, материал приходится переписывать с нуля. И даже в этом случае мы всегда указываем источник. Коллеги, ждем того же от вас. Спасибо.

Кто живет в Кировограде? Смотрите фотографии кировоградцев на сайте «Знакомства в Кировограде»
А еще можно посмотреть, что нового в кирнете

RSS