Кировоград. Портал

Кировоград — новости и сайты

Искать: Как искать?
Детальный поиск
Например:



Новости Кировограда

У Кіровограді введено у дію новий горизонт Смолінської уранової шахтиУ Кіровограді введено у дію новий горизонт Смолінської уранової шахти

Кіровоград.proUA.com

Смолінська шахта (ДП «СхідГЗК», Маловисківський район Кіровоградщини) здала в експлуатацію новий комплекс гірничо-капітальних виробіток для видобування уранової руди «Горизонт 640 метрів», здатний забезпечити Україну рудою на найближчі 6-7 років, 10 лютого.

Про це повідомив начальник відділу зв’язків з громадськістю Інгульської шахти Сергій Полулях.

Роботи по будівництву нового горизонту велися близько 5 років і обійшлися в 27 мільйонів гривень, які надійшли з державного бюджету.

На більш, ніж півкілометровій глибині від поверхні, в надрах кристалічного щита, шахтарям довелося пройти кілька кілометрів гірничо-капітальних і допоміжних виробіток різної конфігурації і просторового положення, змонтувати кілометри і тонни необхідного обладнання і устаткування.

За інформацією голови приймальної комісії, виконуючого обов’язки головного інженера ДП «СхідГЗК» Петра Кучі, завдяки введенню в експлуатацію нового горизонту, причому роботи в основному велися силами працівників Смолінської шахти, підприємство отримало можливість стабільно забезпечувати Україну рудою протягом найближчих 6-7 років.

«Горизонт 640 метрів» дає роботу більш, ніж 300 прохідникам, бурильникам, гірничим робітникам очисного забою та робітникам допоміжних служб.

Директор Смолінської шахти Віктор Коваленко зазначає, що переоцінити вагомість цієї події важко, адже в Україні такі об’єкти в гірничій галузі з’являються не частіше, як раз на п’ять років, проте зараз, поряд з освоєнням наявних потужностей, потрібно думати і про розвідку наступних горизонтів.

Теги новости:
добывающая промышленность
урановая шахта
шахта Смолинская
добыча урана

Новости в тему:

Новости Кировограда: обсудить на кировоградском форуме

Перепечатка материалов допустима только со ссылкой на РКС. Ссылка для традиционных СМИ — rks.kr.ua; гипер-ссылка для использования в онлайне — <a href="https://www.rks.kr.ua/">Новости Кировограда</a> (скопируйте и вставьте).

Уважайте чужой труд: все новости, опубликованные в РКС, проходят редакторскую правку. Иногда это просто исправление ошибок, но часто, чтобы придать новости читабельный вид, материал приходится переписывать с нуля. И даже в этом случае мы всегда указываем источник. Коллеги, ждем того же от вас. Спасибо.

Кто живет в Кировограде? Смотрите фотографии кировоградцев на сайте «Знакомства в Кировограде»
А еще можно посмотреть, что нового в кирнете

RSS