Кировоград. Портал

Кировоград — новости и сайты

Искать: Как искать?
Детальный поиск
Например:



Новости Кировограда

Чи знайдуться гроші для участі кіровоградського дитячого хору у Всесвітніх Хорових Іграх?Чи знайдуться гроші для участі кіровоградського дитячого хору у Всесвітніх Хорових Іграх?

Кіровоград.proUA.com

Кіровоградський дитячий хор «Елегія» може не поїхати на Всесвітні Хорові Ігри у Китай через бюрократичну тяганину.

Керівник кіровоградського дитячого хору «Елегія» Алла Васильєва у перервах між репетиціями шукає гроші на поїздку до китайського міста Шаосінь. Туди «Елегію» запросили на Всесвітні Хорові Ігри. Організаційний внесок – близько 35 тисяч гривень. Планується, що в Китай поїдуть 35 дітей – учасників хору.

Конкурс проводиться раз на два роки у різних країнах світу, і «Елегія» має брати в ньому участь вдруге. 2008 року кіровоградці повернулися з Хорових Ігор в Австрії зі срібними медалями. Тоді більшу частину витрат на себе взяла Кіровоградська міська рада, решту доклали батьки учасників колективу.

Музична школа, при якій працює хор «Елегія», 35 тисяч не має. Міські чиновники з виділенням коштів теж не поспішають. Питання про це спробували розглянути на останньому засіданні сесії міськради, однак врешті-решт відправили його на доопрацювання. Тим часом строк сплати внеску вже минув. Як розповіла «Кіровоград.proUA.com» Алла Васильєва, гроші мали надійти на рахунок оргкомітету ще 22 лютого. Керівнику «Елегії» вдалося домовитися з організаторами про відстрочку до початку березня: «Є терміни до 22 лютого. Але я зателефонувала в організаційний комітет до Москви і запитала дозволу: можна нам тиждень затримати - 10 днів. Дозволили до початку березня».

У міській раді пояснюють, що кошти на поїздку «Елегії» передбачено у міському бюджеті. Фізично їх поки немає, бо бюджет і досі не затверджено. Натомість чиновники обіцяють позичити необхідну суму у місцевих бізнесменів. За словами начальника міського відділу культури Миколи Барабулі, такий «меценат» уже знайшовся. Тепер депутати міської ради мають написати йому гарантійного листа, у якому заприсягнуться віддати борг бюджетними грошима.

Керівник гуманітарного департаменту міськради Валентина Пупишева також вважає, що проблема владнається. «Питання зараз вирішується, – розповіла вона «Кіровоград.proUA.com». – Не знаю, чесно кажучи, про те, чи є хтось, готовий позичити кошти, але такий варіант теж обговорюється. Звичайно ж, «Елегія» повинна їхати на конкурс».

Наступне засідання сесії відбудеться не раніше 4 березня, коли вже може бути пізно. Хор намагається не втратити оптимізму і розучує репертуар, який хоче презентувати у Китаї.

Довідка. Дитячий хор «Елегія» – переможець і призер обласних, всеукраїнських та міжнародних конкурсів. Обласний конкурс «Золотий Орфей» – два гран-прі поспіль. Всеукраїнський конкурс «Артемівські зорі» – абсолютний переможець і володар Кубку Анатолія Авдієвського. Міжнародний конкурс «Всесвітні Хорові Ігри», Австрія – срібна медаль у своїй категорії (з-поміж 68 колективів з усього світу).

Андрій Лисенко

Теги новости:
культура
искусство
музыка
детское творчество
бюджет
Валентина Пупышева

Новости в тему:

Новости Кировограда: обсудить на кировоградском форуме

Перепечатка материалов допустима только со ссылкой на РКС. Ссылка для традиционных СМИ — rks.kr.ua; гипер-ссылка для использования в онлайне — <a href="https://www.rks.kr.ua/">Новости Кировограда</a> (скопируйте и вставьте).

Уважайте чужой труд: все новости, опубликованные в РКС, проходят редакторскую правку. Иногда это просто исправление ошибок, но часто, чтобы придать новости читабельный вид, материал приходится переписывать с нуля. И даже в этом случае мы всегда указываем источник. Коллеги, ждем того же от вас. Спасибо.

Кто живет в Кировограде? Смотрите фотографии кировоградцев на сайте «Знакомства в Кировограде»
А еще можно посмотреть, что нового в кирнете

RSS