Кировоград. Портал

Кировоград — новости и сайты

Искать: Как искать?
Детальный поиск
Например:



Новости Кировограда

Кіровоградська екоінспекція просить на завдавати шкоди березамКіровоградська екоінспекція просить на завдавати шкоди березам

Державна екологічна інспекція в Кіровоградській області

З першими весняними променями найпалкіші шанувальники березового соку подалися до лісу. Доволі часто вони, не знаючи, як правильно "брати" сік, своїми діями спричиняють загибель дерева.

Є чіткі правила заготівлі березового соку. В жодному разі не можна підсочувати молоді берези, бо цілюща волога їм потрібна для росту.

Крім того, добування березового соку це спеціальний вид використання лісових ресурсів, так зване побічне користування. Відповідно до лісового кодексу, такий вид діяльності потребує спеціального дозволу – лісового квитка.

Громадяни, які бажають здійснювати заготівлю березового соку, повинні звернутися до постійних лісокористувачів (лісгоспів), які видають відповідні квитки для добування у строго відведених місцях. Категорично заборонено робити підсочування дерев у парках, на об'єктах природно-заповідного фонду, що виконують водоохоронні захисні санітарно-гігієнічні та оздоровчі функції, а також тих, які мають діаметр менший, ніж 20 сантиметрів.

Шановні мешканці області, пам'ятайте, що, відповідно до статті 67 Кодексу України про адміністративні правопорушення, здійснення лісових користувань не у відповідності до лісового квитка, тягне за собою накладення штрафу на громадян у розмірі до 51 грн. і на посадових осіб - до 119 гривень.

Фото — Gettyimages.com

Теги новости:
экология
лес
лесное хозяйство
зеленые зоны
уничтожение зеленых насаждений
штраф

Новости в тему:

Новости Кировограда: обсудить на кировоградском форуме

Перепечатка материалов допустима только со ссылкой на РКС. Ссылка для традиционных СМИ — rks.kr.ua; гипер-ссылка для использования в онлайне — <a href="https://www.rks.kr.ua/">Новости Кировограда</a> (скопируйте и вставьте).

Уважайте чужой труд: все новости, опубликованные в РКС, проходят редакторскую правку. Иногда это просто исправление ошибок, но часто, чтобы придать новости читабельный вид, материал приходится переписывать с нуля. И даже в этом случае мы всегда указываем источник. Коллеги, ждем того же от вас. Спасибо.

Кто живет в Кировограде? Смотрите фотографии кировоградцев на сайте «Знакомства в Кировограде»
А еще можно посмотреть, что нового в кирнете

RSS