Кировоград. Портал

Кировоград — новости и сайты

Искать: Как искать?
Детальный поиск
Например:



Новости Кировограда

Епопея за участі Вадима Волканова: поновити не можна звільнитиЕпопея за участі Вадима Волканова: поновити не можна звільнити

Кіровоград.proUA.com

Епопея поновлення-звільнення зама кіровоградського мера у двох томах тривалістю в один робочий день.

Том І. Поновлення

Близько 9:50 ранку в приміщення міської ради заходить Вадим Волканов. При повному параді – костюм, краватка, начищені до блиску штиблети – він мало схожий на безробітного. В очах – палке бажання приступити, нарешті, до виконання своїх обов’язків, від виконання яких його так віроломно звільнили ще у липні минулого року. Волканов невимушено оминає другий поверх, де знаходиться кабінет мера, і піднімається сходами вище.

Приблизно у той же час у приймальні міського голови з’являються дві симпатичні дівчини у формі – судові виконавці. Вони тримають у руках виконавче провадження про поновлення Волканова на посаді заступника мера з питань діяльності виконавчих органів і невпевнено намагаються вигнати журналістів. Останні – непохитні у своєму бажанні побачити весь процес на власні очі.

- Взагалі-то ми вас сюди не кликали, - каже одна з дівчат у формі і нервово поправляє зачіску.

- А нас і не треба кликати, ми самі приходимо, - відповідають акули пера.

- Ну, у нас є право інформувати громадян, - приходить на допомогу своїй колезі інша виконавиця. – Але…

- Так ми ж і прийшли допомогти це право реалізувати, - не здаються журналісти.

У цікавій і змістовній бесіді непомітно минають десять хвилин. Рівно о 10:00 сходами спускається Вадим Волканов. Зразу за ним у приймальню заходять юристи міськради. Вся весела компанія зникає у кабінеті мера. Пресу туди не пускають.

- Володимир Тихонович попросив засоби масової інформації не пускати, - вибачливо розводить руками секретарка. Червоніє і чомусь англійською додає:

- Соррі.

«Соррі» - то й «соррі». Журналісти чекають на вихід головного героя під приймальнею.

Менше ніж за півгодини двері відчиняються. Задоволені дівчата у формі, переможно зиркаючи на представників ЗМІ, йдуть геть. Слідом з’являється Волканов і заявляє: «Міський голова поновив мене на посаді». Виконав, мовляв, судове рішення. Навіть виділив робоче місце – у депутатській кімнаті, де вже в одному кутку створив собі тимчасову резиденцію поновлений судом, але не міським головою секретар міськради Руслан Мишериченко.

Меру лишається тільки взяти знову на роботу першого зама Анатолія Перевозника, який теж судиться через своє звільнення, - і недалеко до класичного «сообразим на троих?».

Вадим Волканов збирається їхати додому за трудовою книжкою, щоб «кадровики» зробили там довгоочікуваний запис. Журналісти розходяться. Наближається обідня пора, і коридори мерії потрохи порожніють.

Том ІІ. Звільнення

Після другої дня стає відомо, що на четверту скликано позачергове засідання сесії. Порядок денний не розголошується, але навіть охоронцям міськради зрозуміло, що буде в ньому одне-єдине питання. Розуміє це і Вадим Волканов, тому оформлює собі лікарняний. Воно і ясно: подивився на стан справ у виконавчих органах, поки його тут не було, жахнувся, от і підскочив тиск. Ну, чи якась інша хвороба проявилася, не важливо.

Депутати тим часом сходяться не так бадьоро, як хотілось би меру, тому доводиться вдаватися до хитрощів. Комуністу Анатолію Катренку, наприклад, повідомляють, що сесія розглядатиме підготовку міста до можливого паводку, і він, як справжній патріот, поспішає рятувати своїх виборців від потопу.

Зрештою, кворум збирається. За підрахунками голови лічильної комісії Олега Лунгула, у залі 50 депутатів. Плюс-мінус, звичайно, але цей «люфт» не критичний.

- Сьогодні у присутності виконавчої служби я підписав розпорядження про поновлення Волканова Вадима Анатолійовича на посаді заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів, - оголошує на початку засідання мер Володимир Пузаков. – На прохання депутатів я скликав сесію. У кого будуть які пропозиції щодо порядку денного?

Пропозиція, що просто валить з ніг своєю оригінальністю і несподіваністю, є у керівника фракції Партії регіонів Віктора Кухаренка.

- Пропоную внести до порядку денного проект рішення про звільнення Волканова Вадима Анатолійовича з посади заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів, - каже він. І одразу ж, що б не виникали інсинуації, мотивує:

- Посади, на яку поновили Волканова, нині у міській раді не існує. Відповідно, треба вводити її заново. А це – зайве витрачання коштів. Он навіть Президент Віктор Федорович Янукович проводить скорочення штатів, то що ж ми будемо їх розширювати?

Згадка про Віктора Федоровича діє на депутатів магічно (правда, окремі несвідомі обранці сміються), і вони дружно голосують за внесення питання про звільнення Волканова до порядку денного.

Наступне голосування – вже за суттю внесеного питання. Олег Лунгул оголошує результати:

- «За» - сорок чотири, «утримався» - один, «проти» - два.

- Рішення прийняте, - резюмує мер. – Оголошую перерву до восьмого квітня. Всім дякую за роботу.

Стомлені від плідної праці на благо громади депутати тягнуться до виходу із зали засідань.

У цей час десь за межами міської ради єхидно потирає руки Вадим Волканов. Він точно знає, що рішення про звільнення прийняте, коли він перебував на лікарняному. Тому епопея продовжиться. Але вже не сьогодні.

Обговорення на Кіровоградському форумі:

Читайте також:

Андрій Лисенко

Теги новости:
Вадим Волканов
Владимир Пузаков
Кировоградский горсовет
восстановление в должности
увольнение с должности

Новости в тему:

Новости Кировограда: обсудить на кировоградском форуме

Перепечатка материалов допустима только со ссылкой на РКС. Ссылка для традиционных СМИ — rks.kr.ua; гипер-ссылка для использования в онлайне — <a href="https://www.rks.kr.ua/">Новости Кировограда</a> (скопируйте и вставьте).

Уважайте чужой труд: все новости, опубликованные в РКС, проходят редакторскую правку. Иногда это просто исправление ошибок, но часто, чтобы придать новости читабельный вид, материал приходится переписывать с нуля. И даже в этом случае мы всегда указываем источник. Коллеги, ждем того же от вас. Спасибо.

Кто живет в Кировограде? Смотрите фотографии кировоградцев на сайте «Знакомства в Кировограде»
А еще можно посмотреть, что нового в кирнете

RSS