Кировоград. Портал

Кировоград — новости и сайты

Искать: Как искать?
Детальный поиск
Например:



Новости Кировограда

Кіровоградське підприємство незаконно отримало дозволи на викиди забруднюючих речовин у повітряКіровоградське підприємство незаконно отримало дозволи на викиди забруднюючих речовин у повітря

Кіровоград.proUA.com

Кіровоградським міжрайонним природоохоронним прокурором порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч. 1 ст. 366, ч. 1 ст. 364 КК України, проти одного з приватних підприємств, що фальсифікувало документи, які обґрунтовують обсяги викидів у атмосферне повітря.

Про це йдеться в інформації прес-служби прокуратури області.

Службові особи цього приватного підприємства упродовж 2009 року за відсутності в свідоцтві про атестацію вимірювальної лабораторії галузі щодо проведення вимірів викидів твердих суспендованих частинок в атмосферне повітря, уклали із 13 суб’єктами господарювання угоди на виготовлення та розробку документів, що обґрунтовують обсяги викидів, для подальшого отримання дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря.

Далі ці особи внесли завідомо неправдиві відомості до протоколів вимірювань викидів в атмосферне повітря, вказавши в них, що вимірювання проведено акредитованою лабораторією ТОВ «Силікон», яким дані роботи фактично не проводилися. Підроблені протоколи вимірювань службові особи цього підприємства використали для виготовлення та розробки документів, що обґрунтовують обсяги викидів, після чого надали їх представникам підприємств для отримання дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, незаконно отримавши за це від останніх кошти на суму понад 82 тис. грн.

Слідство у справі триває.

Водночас за протестами природоохоронної прокуратури дозволи на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, видані суб’єктам господарювання на підставі вказаних сфальсифікованих документів, скасовано.

Загалом на території Кіровоградської області розміщено понад 400 металургійних, машинобудівних, харчопереробних, хімічних та інших підприємств, які щороку здійснюють викиди понад 75 тис. тонн шкідливих речовин у повітря, що становить 1,04% від загальнодержавних.

На території області є 6 підприємств, які отримали в Мінприроди реєстраційні свідоцтва на розробку документів, у яких обґрунтовуються обсяги викидів, для отримання дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, та 5 акредитованих лабораторій щодо проведення замірів викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря.

Фото — Gettyimages.com

Теги новости:
экология
загрязнение среды
промышленность
прокуратура
криминал

Новости в тему:

Новости Кировограда: обсудить на кировоградском форуме

Перепечатка материалов допустима только со ссылкой на РКС. Ссылка для традиционных СМИ — rks.kr.ua; гипер-ссылка для использования в онлайне — <a href="https://www.rks.kr.ua/">Новости Кировограда</a> (скопируйте и вставьте).

Уважайте чужой труд: все новости, опубликованные в РКС, проходят редакторскую правку. Иногда это просто исправление ошибок, но часто, чтобы придать новости читабельный вид, материал приходится переписывать с нуля. И даже в этом случае мы всегда указываем источник. Коллеги, ждем того же от вас. Спасибо.

Кто живет в Кировограде? Смотрите фотографии кировоградцев на сайте «Знакомства в Кировограде»
А еще можно посмотреть, что нового в кирнете

RSS