Кировоград. Портал

Кировоград — новости и сайты

Искать: Как искать?
Детальный поиск
Например:



Новости Кировограда

У міській раді пояснили, чому у Кіровограді подорожчало водопостачанняУ міській раді пояснили, чому у Кіровограді подорожчало водопостачання

Кіровоградська міська рада

Відповідно до прийнятого депутатами рішення, з 14 червня жителі Кіровограда платитимуть за водопостачання та водовідведення по 6,47 грн. за кубометр.

– Як відомо, обласна рада у листопаді минулого року прийняла рішення про збільшення з 15 січня 2010 року вартості дніпровської води з 1,23 гривні до 1,69 гривні за кубометр, – пояснив причини такого кроку під час прес-конференції у міській раді заступник директора департаменту житлово-комунального господарства Валерій Челядінов. – Ми намагалися добитися скасування цього рішення – вели відповідні переговори з обласною радою, подали позови до суду. Однак є вже рішення трьох судів на користь облради, на черзі – ще розгляд справи у Вищому апеляційному суді, днями ми отримали звідти повідомлення, що нашу скаргу прийняли до розгляду.

Тим часом рішення облради діє, і водоканал оплачує послуги водоводу за підвищеним тарифом, внаслідок чого зазнає значних збитків. Звичайно, якщо суд рішення про подорожчання дніпровської води скасує (хоча надії на це мало), тариф водоканалу для населення буде відкориговано у бік зменшення. Однак слід врахувати, що за час, коли послуги населенню надає комунальне підприємство, ще й значно подорожчала електроенергія та збільшилася мінімальна заробітна плата.

До речі, за словами директора КП «Водопровідно-каналізаційне господарство» Валентини Єременко (на фото), навіть нові тарифи собівартість послуг вже не покриватимуть, через що водоканал щомісяця втрачатиме близько 400 тисяч гривень. Справа в тому, що свої розрахунки до держінспекції з контролю за цінами водоканал подав ще півроку тому, а за цей час відбулося чергове подорожчання електроенергії та збільшення мінімальної заробітної плати. Зросла вартість і інших складових собівартості послуг – реагентів, коагулянтів, пально-мастильних матеріалів тощо.

Між іншим, ще не встигла міська влада відкоригувати тарифи на воду для населення, відповідно до січневого подорожчання дніпровської води, як водовод «Дніпро-Кіровоград» уже подав нові розрахунки до держінспекції з контролю за цінами...

Читайте також:

Фото — Вечірня газета

Теги новости:
коммунальные услуги
повышение тарифов
водоснабжение

Новости в тему:

Новости Кировограда: обсудить на кировоградском форуме

Перепечатка материалов допустима только со ссылкой на РКС. Ссылка для традиционных СМИ — rks.kr.ua; гипер-ссылка для использования в онлайне — <a href="https://www.rks.kr.ua/">Новости Кировограда</a> (скопируйте и вставьте).

Уважайте чужой труд: все новости, опубликованные в РКС, проходят редакторскую правку. Иногда это просто исправление ошибок, но часто, чтобы придать новости читабельный вид, материал приходится переписывать с нуля. И даже в этом случае мы всегда указываем источник. Коллеги, ждем того же от вас. Спасибо.

Кто живет в Кировограде? Смотрите фотографии кировоградцев на сайте «Знакомства в Кировограде»
А еще можно посмотреть, что нового в кирнете

RSS