Кировоград. Портал

Кировоград — новости и сайты

Искать: Как искать?
Детальный поиск
Например:



Новости Кировограда

Для кіровоградського аеропорту шукатимуть інвесторівДля кіровоградського аеропорту шукатимуть інвесторів

Кіровоград.proUA.com

Інвестиційну пропозицію стосовно обласного комунального підприємства «Аеропорт «Кіровоград» буде підготовлено найближчим часом.

Такого рішення дійшли учасники наради з питання відновлення роботи аеропорту в Кіровограді вчора, 20 травня.

Окрім цього, за пропозицією голови Кіровоградської облдержадміністрації Сергія Ларіна, буде створено робочу групу, яка в постійному режимі займатиметься проблемами відновлення роботи аеропорту, а також підготує відповідне розпорядження голови ОДА.

Учасники наради підтримали пропозицію Сергія Ларіна й щодо найшвидшого вирішення проблеми банкрутства обласного КП «Аеропорт «Кіровоград», оскільки, як зазначив під час засідання голова ДПА в області Ігор Гербіченко, наразі КП заборгувало бюджетам (разом із санкціями) приблизно 1,4 млн. грн. податків, майно описано.

«Підприємство, чесно кажучи, в такому стані існувати просто не повинно… Наразі ми стараємося туди не ходити. Гадаю, що потрібно змінити його організаційно-правову форму», — сказав пан Гербіченко.

Депутат обласної ради Микола Ковальчук зазначив, що фінансові можливості обласної ради не дають підстав для можливості нормального фінансування КП «Аеропорт Кіровоград». Тож, на його думку, чи не найголовнішим шляхом відновлення регулярної роботи аеропорту є залучення інвестора.

«Якщо Шмаєвич (директор кіровоградської МААК «УРГА») виявить бажання взяти в оренду майно КП, то облрада дасть свою згоду. Без залучення інвестора подальші пошуки виходу із ситуації є марними. Окрім цього, відновивши роботу аеропорту, ми можемо отримати справжню санавіацію. А зараз кошти обласного бюджету, передбачені на неї, ми віддаємо на доставку хворих із віддалених районів автотранспортом», — сказав він.

Голова Кіровоградської облдержадміністрації Сергій Ларін також підкреслив, що жоден інвестор не буде зацікавлений регіоном, в якому відсутній аеропорт з регулярними пасажироперевезеннями.

«Це ганьба, що Кіровоград, де є Державна льотна академія, не має власного аеропорту», — підкреслив він.

Як повідомлялося раніше, попередній голова Кіровоградської ОДА Володимир Мовчан ініціював відновлення кіровоградського аеропорту у статусі міжнародного.

Довідка. 1990 року кіровоградський аеропорт обслуговував 56 рейсів на день. Протягом року його послугами користувалися до 600 тис. пасажирів. 2009 року він обслужив 301 клієнта. Наразі він приймає лише чартерні рейси.

КП «Аеропорт «Кіровоград» не має власного аеродрому, обладнання, експлуатаційних служб, сертифікату на пасажирські перевезення. Згідно із Свідоцтвом про реєстрацію аеродрому «Кіровоград» та його Сертифікату (без права здійснювати перевезення пасажирів) єдиним власником і експлуатантом двох злітно-посадкових смуг (одна з них довжиною 1300 м — у робочому стані і експлуатується, друга завдовжки 1318 м — недобудована на 400 м (будівництво зупинене 1993 року).

База КП «Аеропорт Кіровоград» на сьогодні на 50% не відповідає сучасним вимогам. Деякі його об’єкти утримуються коштами «Урги».

Власниками майна аеропорту є 5 суб’єктів: обласна адміністрація, облрада, міськрада, льотна академія і КП «Аеропорт Кіровоград». Окрім цього, юридично на території об’єкту є 9 землекористувачів.

Міжнародна акціонерна авіаційна компанія «Урга» (Кіровоград) створена в серпні 1993 року. Авіакомпанія здійснює чартерні міжнародні польоти до Греції, Хорватії, Словаччини, Македонії, Туреччини, Сирії, Об`єднаних Арабських Еміратів, Німеччини, Італії, Данії, Болгарії, на острів Кіпр. 43,5% акціями компанії володіє American International Consulting Corp. У липні 2009 року Фонд державного майна продав 51% акцій кіровоградської авіакомпанії за 13,744 млн. грн. одному із співзасновників авіакомпанії.

Створення обласною радою КП «Аеропорт Кіровоград» мало на меті збереження цілісного майнового комплексу аеропорту і розвиток авіаперевезень в області.

Теги новости:
аэропорт
авиация
инвестиции
привлечение инвестиций
аэропорт в Кировограде
Государственная летная академия Украины
УРГА
Леонид Шмаевич
Сергей Ларин
Владимир Мовчан
Игорь Гербиченко

Новости в тему:

Новости Кировограда: обсудить на кировоградском форуме

Перепечатка материалов допустима только со ссылкой на РКС. Ссылка для традиционных СМИ — rks.kr.ua; гипер-ссылка для использования в онлайне — <a href="https://www.rks.kr.ua/">Новости Кировограда</a> (скопируйте и вставьте).

Уважайте чужой труд: все новости, опубликованные в РКС, проходят редакторскую правку. Иногда это просто исправление ошибок, но часто, чтобы придать новости читабельный вид, материал приходится переписывать с нуля. И даже в этом случае мы всегда указываем источник. Коллеги, ждем того же от вас. Спасибо.

Кто живет в Кировограде? Смотрите фотографии кировоградцев на сайте «Знакомства в Кировограде»
А еще можно посмотреть, что нового в кирнете

RSS