Кировоград. Портал

Кировоград — новости и сайты

Искать: Как искать?
Детальный поиск
Например:



Новости Кировограда

На Кіровоградщині створять сучасні СПА-центри?На Кіровоградщині створять сучасні СПА-центри?

Прес-служба ОДА

Необхідно зробити все, щоб туристична Кіровоградщина стала брендом на державному рівні, - такою є позиція голови облдержадміністрації Сергія Ларіна стосовно розвитку туристичної галузі в області, яку він озвучив під час виїзної наради з приводу підвищення інвестиційної привабливості області у форматі розвитку туристичного, рекреаційного та оздоровчого напряму, яка пройшла у Знам’янській бальнеологічній лікарні.

Недарма саме ця лікарня була обрана за місце проведення наради. Адже рішенням обласної ради її визнано курортом місцевого значення, і як підтвердили запрошені головою облдержадміністрації експерти із Української СПА Асоціації, є привабливою для інвестицій.

Представники Української СПА Асоціації протягом трьох днів ознайомлювалися з найбільш привабливими природними об’єктами Кіровоградщини, які мають потенціал до привернення уваги інвесторів.

Знам’янська бальнеолікарня, Світловодськ, Онуфріївський конезавод були названі експертами СПА Асоціації як найбільш перспективні об’єкти для вкладання коштів з метою розвитку туристичної галузі.

Юрій Чабан, радник Президента Української СПА Асоціації з питань розвитку Medical SPA, сертифікований спеціаліст з «Маркетингу і менеджменту медичних послуг» детально проаналізував можливості розвитку бальнеолікарні. Він висловив глибоке здивування з приводу того, що лікарня, маючи такий шалений попит, адже черга на оздоровлення в ній розписана аж до грудня, путівки реалізує занадто дешево.

З приводу другого корпусу лікарні, який перебуває у занедбаному стані і на сьогоднішній день не функціонує, він зауважив, що зробити з нього п’ятизірковий комплекс неможливо, а от привести його до нормального рівня і заповнити клієнтами – це реально. І взагалі, окремо, на його думку, тут варто побудувати СПА-центр. Юрій Чабан значну увагу приділив тлумаченню принципів роботи таких центрів. Він зазначив, що усі санаторії радянського зразка, до яких належать і Знам’янська бальнеолікарня і Новоукраїнське «Гусарське урочище», спрямовують свою роботу на лікування уже хворих людей. Що кардинально відрізняється від своєрідної філософії роботи СПА-курортів, які за основу беруть підтримку організму здорової людини, тобто на психологічному рівні зникає момент програмування її на хворобу. Відповідно, це є поясненням для такої претензійної і нової як для наших широт назви СПА-курорт, який сприймається як якась новомодна тенденція, а насправді нічим не відрізняється від існуючих санаторіїв. Звідси, за словами Юрія Чабана,
бере свій початок інформаційний прорив суспільного несприйняття і нерозуміння СПА-центрів. Адже навіть медичний персонал реорганізованих курортів не сприймає і не йде на співпрацю за новими формами роботи.

Як можливе місце для створення СПА-центру у Кіровограді Юрій Чабан назвав Дендропарк.

- Дендропарк – це те місце, де можна створити умови для відпочинку VIР-класу. Він має працювати на благо і міста, і області, - наголосив радник Президента Української СПА Асоціації.

Також представники СПА Асоціації виділили Світловодськ як можливий курорт місцевого значення.

Едуард Жуган, радник Президента Української СПА Асоціації з питань розвитку Resort and SРА, зауважив, що красу Світловодська, з його островами, яхт-клубом можна порівняти хіба що з околицями Києва.

Голова облдержадміністрації Сергій Ларін погодився із запрошеними експертами у доцільності ведення роботи у напрямку СПА курортів, зазначивши: «СПА – це те, що приваблює людей впродовж цілого року». Також він зауважив, що Кіровоградщина сприймається усіма як депресивний регіон і йому в Києві всі співчувають у зв’язку з цим.

- А я вважаю, що це нормальна область і ми зробимо так, що ще й заздритимуть рівню її розвитку, - наголосив Сергій Ларін.

- Ми спеціально залучаємо для цього в область професіоналів, які чогось та досягли. Для того щоб вони подивились на наші проблеми по-іншому, не так як ми їх бачимо і розуміємо. І я радий, що ми з вами мислимо в одному напрямку стосовно бальнеолікарні. З вашою допомогою ми оберемо і розвиватимемо «якірні об’єкти» туристичної галузі області, що стануть її брендами, - продовжив свою думку голова облдержадміністрації.

Читайте також:

Фото — Gettyimages.com

Теги новости:
туризм
отдых
здоровье население
привлечение инвестиций
достопримечательности Кировоградщины
Светловодск
Онуфриевский район
Знаменский район
Знаменская бальнеологическая больница
дендропарк
Сергей Ларин

Новости в тему:

Новости Кировограда: обсудить на кировоградском форуме

Перепечатка материалов допустима только со ссылкой на РКС. Ссылка для традиционных СМИ — rks.kr.ua; гипер-ссылка для использования в онлайне — <a href="https://www.rks.kr.ua/">Новости Кировограда</a> (скопируйте и вставьте).

Уважайте чужой труд: все новости, опубликованные в РКС, проходят редакторскую правку. Иногда это просто исправление ошибок, но часто, чтобы придать новости читабельный вид, материал приходится переписывать с нуля. И даже в этом случае мы всегда указываем источник. Коллеги, ждем того же от вас. Спасибо.

Кто живет в Кировограде? Смотрите фотографии кировоградцев на сайте «Знакомства в Кировограде»
А еще можно посмотреть, что нового в кирнете

RSS