Кировоград. Портал

Кировоград — новости и сайты

Искать: Как искать?
Детальный поиск
Например:



Новости Кировограда

У Кіровограді поменшає ділянок, котрі важко подолати автомобілемУ Кіровограді поменшає ділянок, котрі важко подолати автомобілем

Вечірня газета

Наприкінці минулого та на початку нинішнього тижнів міський голова Володимир Пузаков провів виїзні наради на об’єктах, де тривають або невдовзі розпочнуться будівельні та ремонтні роботи за кошт міського бюджету.

Зокрема, разом зі спеціалістами виконавчих органів міської ради він побував там, де намічено прокласти частини автодоріг з твердим покриттям. Між вулицею Волкова (район обласного кардіологічного диспансеру) та мікрорайоном, де розміщено органи влади Кіровоградського району, є насип, яким з одного боку Кіровограда на інший повільно перебираються автомобілі, бо в дощову погоду, а також узимку ту ґрунтову дорогу їм нелегко подолати. Оглянувши названу ділянку автошляху вулиці Волкова, міський голова разом з іншими фахівцями вирішили, що з наступного тижня там уже працюватиме дорожня техніка і що до кінця літа через насип проляже нова частина автошляху з твердим покриттям.

Проїхавши вулицею Полтавською до ґрунтової розмитої дороги в напрямку каплиці (розміщеної на джерелі, звідки кіровоградці вже давно беруть чисту воду), міські урядники обговорили можливість постелити на крутому довгому звивистому спускові тверде покриття для проїзду ним автомобілів. Зійшлися на тому, що це можна зробити або постеливши залізобетонні плити, або поступово бетонуючи ділянку за ділянкою спуску. Для остаточного вибору одного з двох варіантів створення твердого покриття дороги учасники виїзної наради вирішили зустрітися ще раз уже в приміщенні міської ради, попередньо перед тим порахувавши вартість робіт при укладанні плит та при бетонуванні.

Також оглянули представники влади й місце майбутньої площі імені Володимира Винниченка перед 5-поверховим корпусом педагогічного університету (на фото). Там уже підготовлено місце для встановлення пам’ятника, зацементовано частину майбутнього майдану, встановлено дві опори для контактної лінії електротранспорту. Протягом нинішнього тижня було заплановано завезти на будмайданчик чорнозем, на якому озеленювачі КП "Трест зеленого господарства" висадять траву, декоративні кущі і дерева. Тоді ж відбудеться перенесення контактної мережі на нові опори і демонтаж старих. Також найближчим часом буде завершено цементування території всієї площі та гідроізоляцію частини підземного переходу між двома корпусами КДПУ. До першого вересня, коли планується урочисте відкриття площі й пам’ятника, старі двері двоповерхового корпусу замінять на нові, така ж доля очікує і сходи п’ятиповерхового корпусу.

На тому ж будівельному майданчику міські урядники обговорили план оновлення Міської дошки пошани та вулиці Леніна на її частині від перетину з вулицею Чорновола до перетину з вулицею Калініна. Під час ділової розмови було вирішено, якого саме розміру, форми й кольору бордюри, тротуарні плитки, тумби й світильники буде встановлено перед оновленою дошкою та на центральному відтинку вулиці Леніна.

Фото — Олег Шрамко

Теги новости:
благоустройство
ремонт дорог
памятник
Владимир Винниченко
Кировоградский педагогический университет
Владимир Пузаков

Новости в тему:

Новости Кировограда: обсудить на кировоградском форуме

Перепечатка материалов допустима только со ссылкой на РКС. Ссылка для традиционных СМИ — rks.kr.ua; гипер-ссылка для использования в онлайне — <a href="https://www.rks.kr.ua/">Новости Кировограда</a> (скопируйте и вставьте).

Уважайте чужой труд: все новости, опубликованные в РКС, проходят редакторскую правку. Иногда это просто исправление ошибок, но часто, чтобы придать новости читабельный вид, материал приходится переписывать с нуля. И даже в этом случае мы всегда указываем источник. Коллеги, ждем того же от вас. Спасибо.

Кто живет в Кировограде? Смотрите фотографии кировоградцев на сайте «Знакомства в Кировограде»
А еще можно посмотреть, что нового в кирнете

RSS