Кировоград. Портал

Кировоград — новости и сайты

Искать: Как искать?
Детальный поиск
Например:



Новости Кировограда

Кіровоградці скаржаться на ЗАТ «Креатив»Кіровоградці скаржаться на ЗАТ «Креатив»

Кіровоград.proUA.com

Мешканці 101-го мікрорайону Кіровограда звернулися до Кіровоградського обласного осередку Всеукраїнської екологічної ліги зі скаргою на ЗАТ «Креатив», яке, на їхню думку, регулярно завдає шкоди навколишньому середовищу.

Копію скарги має у своєму розпорядженні «Кіровоград.proUA.com».

«ЗАТ «Креатив» і завод модифікованих жирів знаходяться у безпосередній близькості, тобто через дорогу від нашого мікрорайону. І час від часу, вночі, спалюють тверді і зливають рідкі відходи свого виробництва просто на полі біля заводів, а не вивозять і не утилізують», – сказано, зокрема, у скарзі.

Мешканці мікрорайону також стверджують, що «рідкі відходи, що накопичуються в озера – соабстоки, – мають специфічний дуже неприємний запах».

Як пишуть автори скарги, «хворіють дорослі і діти, найчастіше – це всі ознаки отруєння та алергія».

«Ми приходили на ЗАТ «Креатив» із перевіркою – нас туди запросила санепідемстанція. Однак нас не пропустила охорона, а через кілька днів ми отримали лист від санстанції, що ми, мовляв, не з’явилися на перевірку. Сама ж перевірка нібито порушень не виявила», – розповіла «Кіровоград.proUA.com» голова наукової ради Кіровоградського обласного осередку Всеукраїнської екологічної ліги Тетяна Лісова.

За її словами, екологічна ліга не погодилася з результатами перевірки санепідемстанції та поскаржилася голові Кіровоградської облдержадміністрації та прокуратурі на перешкоджання здійснення діяльності з боку посадових осіб ЗАТ «Креатив».

Нагадаємо, у серпні минулого року мешканці 101-го мікрорайону (Кіровоград) та обласна організація ВО «Свобода» заявляли, що діяльність ЗАТ «Креатив» унеможливлює нормальне життя у мікрорайоні.

Довідка. Власник ЗАТ «Креатив» – депутат Кіровоградської обласної ради від БЮТ Станіслав Березкін.

ЗАТ «Креатив-групп» є одним із найбільших виробників масложирової продукції в Україні, спеціалізуючись на виробництві рафінованого дезодорованого масла, спеціалізованих і кондитерських жирів, твердих і м`яких маргаринів, майонезів та іншої продукції під торгівельними марками «Сонола», «Чудове», «Масловія» і «Кум».

Фото — Р.К.С.

Теги новости:
экология
промышленность
здоровье населения
промышленная группа Креатив
Станислав Березкин

Новости в тему:

Новости Кировограда: обсудить на кировоградском форуме

Перепечатка материалов допустима только со ссылкой на РКС. Ссылка для традиционных СМИ — rks.kr.ua; гипер-ссылка для использования в онлайне — <a href="https://www.rks.kr.ua/">Новости Кировограда</a> (скопируйте и вставьте).

Уважайте чужой труд: все новости, опубликованные в РКС, проходят редакторскую правку. Иногда это просто исправление ошибок, но часто, чтобы придать новости читабельный вид, материал приходится переписывать с нуля. И даже в этом случае мы всегда указываем источник. Коллеги, ждем того же от вас. Спасибо.

Кто живет в Кировограде? Смотрите фотографии кировоградцев на сайте «Знакомства в Кировограде»
А еще можно посмотреть, что нового в кирнете

RSS