Кировоград. Портал

Кировоград — новости и сайты

Искать: Как искать?
Детальный поиск
Например:



Новости Кировограда

Підприємець хоче підняти парк у Кіровограді до рівня СофіївськогоПідприємець хоче підняти парк у Кіровограді до рівня Софіївського

Кіровоград.proUA.com

Наприкінці минулого тижня в районі парку Перемоги (колишній міський сад) пройшов добровільний суботник.

Його ініціатором став місцевий мешканець, підприємець Олександр Горбунов.

Близько 100 добровольців з прилеглих мікрорайонів кілька годин працювали на прибиранні та упорядкуванні дамби і прилеглої території. За цей час було вивезено понад 30 вантажівок сміття. Технічне підкріплення для цього надало керівництво металобази «Альянс» в особах Юрія Гребенчука та Олександра Цертія.

Це місце настільки змінило свій вигляд, що вже наступного дня жителі замість «дамба» почали використовувати у своєму лексиконі слово «бульвар». Зроблено головне - після розчистки дамбу можна використовувати як транспортну артерію. Тепер на ній можуть вільно розминутися два автомобілі, адже цей шлях спрощує і скорочує сполучення між центральною частиною міста та мікрорвйонами Арнаутово, Масляниківка та Никанорівка. Віднині ця дорога доступна як для «швидкої» чи пожежної машини, так і для «хлібовозки» чи автомобілів відпочивальників, які приїздять до парку.

Парк Перемоги (більш поширена назва «Міськсад») – знане і шановане з давніх давне місце відпочинку городян. І Олександр Горбунов, який народився і виріс саме тут, і син котрого зробив тут перші кроки, мріє про те, аби повернути йому колишню красу і славу. Понад це, він впевнений: спільними зусиллями парк можна підняти до рівня Софіївського, що в Умані.

Своє бачення відродження парку Перемоги Олександр заклав у свій проект, в якому окреслив системний підхід і форми реалізації цієї справи. Експертами громадської організації «Фронт Змін» проект визнаний одним з кращих на Україні. В ньому викладено бачення вирішення водночас кількох проблем – екології, культурного дозвілля, здоров’я, розвитку спорту та відтворення історично-культурних цінностей. Чи підтримає проект міська влада та депутатський корпус? Питання складне. Адже ми вже не раз пересвідчувалися в тому, як вони ставляться до парку як надбання міської громади та які некомпетентні протирічні рішення приймають. Чекати на увагу та підтримку при такій владі можна довго.

Проте, як бачимо, Олександр не сидить, склавши руки. Він докладає їх до конкретної роботи: прибирає берег Сугоклеї, відроджує човнову станцію, облаштовує спортивні майданчики. Все це не для якоїсь еліти чи vip-персон. Все це буде доступно для будь-якої сім’ї кіровоградців. Це його альтернатива тим, хто відбирає у міста останні зони відпочинку – сади, парки, сквери – його окрасу, його легені. Незабаром над річкою з’явиться маяк – символ романтичних подорожей і пригод, а на її дзеркалі сковзатимуть прогулянкові човники. Згодом, можливо, тут заревуть і потужні мотори спортивних глісерів, якими так захоплювалася молодь у 1960-1970-і роки.

Роман Любарський, фото — Р.К.С.

Теги новости:
парки Кировограда
парк Победы
Горсад
благоустройство
субботник
аттракционы
зеленые зоны

Новости в тему:

Новости Кировограда: обсудить на кировоградском форуме

Перепечатка материалов допустима только со ссылкой на РКС. Ссылка для традиционных СМИ — rks.kr.ua; гипер-ссылка для использования в онлайне — <a href="https://www.rks.kr.ua/">Новости Кировограда</a> (скопируйте и вставьте).

Уважайте чужой труд: все новости, опубликованные в РКС, проходят редакторскую правку. Иногда это просто исправление ошибок, но часто, чтобы придать новости читабельный вид, материал приходится переписывать с нуля. И даже в этом случае мы всегда указываем источник. Коллеги, ждем того же от вас. Спасибо.

Кто живет в Кировограде? Смотрите фотографии кировоградцев на сайте «Знакомства в Кировограде»
А еще можно посмотреть, что нового в кирнете

RSS