Кировоград. Портал

Кировоград — новости и сайты

Искать: Как искать?
Детальный поиск
Например:



Новости Кировограда

У Кіровограді відкрилася виставка, присвячена Всесвітньому дню котівУ Кіровограді відкрилася виставка, присвячена Всесвітньому дню котів

Кіровоградський обласний художній музей

Вперше в історії Кіровоградського обласного художнього музею тут було відкрито виставку творів до Всесвітнього дня котів. Дане свято проголошено Московським музеєм кішок у 2004 році і відзначається щорічно 1 березня.

На різних континентах це свято відзначається по-різному; як влучно зазначила Феліс Гато з Чеширського фелінологічного інституту, «1 березня VIP-коти відпочивають на Кот д’Азур, африканські коти голодують у Кот д’Івуар, а пострадянські коти п’ють валер’янку десь у Котовську Одеської області».

На виставці представлено твори живопису, графіки, декоративно-ужиткового мистецтва та фотороботи, головними дійовими особами яких є коти.

Крім котів, єдине, що поєднує анімалістичні твори, представлені на виставці, - це котячі очі, у глибині яких, поза сумнівом, криється таємниця народження Всесвіту. Всесвітній день котів – це чудова нагода для людини проявити свою любов до цих тварин. А у ширшому сенсі – день позитивного сприйняття життя у всіх його проявах.

Володимир Мороз,
науковий співробітник Кіровоградського обласного художнього музею

Теги новости:
культура
искусство
выставка
музей
живопись
домашние животные

Новости в тему:

Новости Кировограда: обсудить на кировоградском форуме

Перепечатка материалов допустима только со ссылкой на РКС. Ссылка для традиционных СМИ — rks.kr.ua; гипер-ссылка для использования в онлайне — <a href="https://www.rks.kr.ua/">Новости Кировограда</a> (скопируйте и вставьте).

Уважайте чужой труд: все новости, опубликованные в РКС, проходят редакторскую правку. Иногда это просто исправление ошибок, но часто, чтобы придать новости читабельный вид, материал приходится переписывать с нуля. И даже в этом случае мы всегда указываем источник. Коллеги, ждем того же от вас. Спасибо.

Кто живет в Кировограде? Смотрите фотографии кировоградцев на сайте «Знакомства в Кировограде»
А еще можно посмотреть, что нового в кирнете

RSS