Кировоград. Портал

Кировоград — новости и сайты

Искать: Как искать?
Детальный поиск
Например:



Новости Кировограда

На Кіровоградщині ростуть темпи поширення ВІЛ-інфекціїНа Кіровоградщині ростуть темпи поширення ВІЛ-інфекції

Новини Кіровоградщини

Другий поверх Кіровоградського наркологічного диспансеру планується виділити під обласний СНІД-центр.

Про це йшлося під час робочої зустрічі представників благодійних ВІЛ-сервісних організацій з владою, повідомила голова обласної благодійної організації «Відкрите серце» Аліна Ярославська.

Метою зустрічі було визначення шляхів вирішення проблем, пов’язаних з ВІЛ/СНІДом, в області.

Наприкінці березня у Києві відбулося засідання колегії МОЗ, на якій була озвучена інформація щодо того, що у Кіровоградській області збільшуються темпи поширення ВІЛ-інфекції, а також те, що найгірші СНІД-центри – у Кіровоградській та Київській областях.

Про це наголошують також і експерти з ВІЛ-сервісних неурядових організацій. Неодноразово перед представниками влади піднімалися питання щодо необхідності збільшення фінансування обласної програми з профілактики поширення ВІЛ-інфекції, лікування, догляду та підтримки ВІЛ-інфікованих та хворих на СНІД людей, про виділення приміщення під обласний СНІД-центр, у якому повинні бути і поліклінічне, і стаціонарне відділення, про збільшення штату Центру. Невизначеною залишається ситуація з призначенням головного лікаря СНІД-центру: дев’ятий місяць виконує обов’язки Валентина Лазарєва, яка одночасно займається і адміністративною роботою, і призначає ВІЛ-інфікованим лікування тощо.

У ході зустрічі голова постійної комісії з питань охорони здоров’я, материнства та дитинства обласної ради Костянтин Яринич повідомив, що зараз готується розпорядження про проведення відкритого конкурсу на заміщення вакантної посади головного лікаря обласного центру профілактики та боротьби зі СНІДом, і до кінця травня заплановано визначитися з кандидатурою.

Заступник начальника УОЗ з питань охорони материнства та дитинства Антоніна Кодрул розповіла про те, що зараз обговорюються два варіанти для розміщення СНІД-центру – це або другий поверх наркологічного диспансеру, або приміщення психлікарні у селищі Новому. З огляду на те, що пацієнтам з районів буде важко добиратися до селища Нового, то, ймовірніше за все, це буде перший варіант. Передбачається, що з розширенням площі СНІД-центру, будуть розширюватися також і його штати, і до лікування ВІЛ-інфікованих будуть залучені такі фахівці, як фтизіатр, акушер-гінеколог, стоматолог.

Зараз у обласному центрі профілактики та боротьби зі СНІД на обліку знаходяться 1564 особи, третина з них – жителі Кіровограда.

Теги новости:
медицина
здравоохранение
здоровье населения
инфекционные заболевания
медицинская статистика
статистика
ВИЧ
СПИД
Константин Ярынич

Новости в тему:

Новости Кировограда: обсудить на кировоградском форуме

Перепечатка материалов допустима только со ссылкой на РКС. Ссылка для традиционных СМИ — rks.kr.ua; гипер-ссылка для использования в онлайне — <a href="https://www.rks.kr.ua/">Новости Кировограда</a> (скопируйте и вставьте).

Уважайте чужой труд: все новости, опубликованные в РКС, проходят редакторскую правку. Иногда это просто исправление ошибок, но часто, чтобы придать новости читабельный вид, материал приходится переписывать с нуля. И даже в этом случае мы всегда указываем источник. Коллеги, ждем того же от вас. Спасибо.

Кто живет в Кировограде? Смотрите фотографии кировоградцев на сайте «Знакомства в Кировограде»
А еще можно посмотреть, что нового в кирнете

RSS