Кировоград. Портал

Кировоград — новости и сайты

Искать: Как искать?
Детальный поиск
Например:



Новости Кировограда

Оголошено чергових отримувачів гранту «Єлисаветград – креативне місто»Оголошено чергових отримувачів гранту «Єлисаветград – креативне місто»

Новини Кіровоградщини

Чергові переможці конкурсу «Єлисаветград – креативне місто», ініційованого першим заступником голови облради Олександром Шаталовим, – проекти студії звукозапису й візиток кіровоградських будівель.

Про це Шаталов написав у своєму блозі на «УЦ».

«Проекти, в одному з яких пропонується створити студію звукозапису, а в другому – встановити так звані візитки будівель по вулиці Дворцовій від вулиці Фрунзе, Театральної площі до меж вулиці Кропивницького. Саме в цих двох ідеях конкурсна комісія побачила родзинку і, крім свого уподобання, віддала березневий і квітневий гранти», – написав він.

Автори першого проекту вирішили створити в Кіровограді студію звукозапису. З приміщенням їм допоміг місцевий підприємець, віддавши його у безоплатне користування. Технічне питання вони закрили самі. Залишився ремонт. Натомість хлопці мають намір надавати свої послуги безкоштовно дітям-інвалідам та дітям із багатодітних сімей.

Другий проект – це встановлення інформаційних «візиток» перед фасадами будівель, які будуть містити відомості про їхні історії, фотографії колишнього вигляду, різні легенди, пов'язані з ними. Головна мета – звернути увагу жителів та гостей міста на значимість будівель, їхню унікальність і автентичність.

Шаталов також зазначив, що очікував більшої активності від кіровоградської молоді: «Конкурс «Єлисаветград – креативне місто» існує вже півроку, а з охочими взяти участь – не густо. Ситуація, чесно кажучи, мені до кінця не зрозуміла, адже, з ким би я не зустрічався, всі переконують у тому, що молодь у нас активна, їй би тільки можливість, так вона гори зверне... Може й так, але чомусь не звертає. Хоча я більше ніж упевнений, що цікавих ідей, які можна було б реалізувати в міському просторі – більш ніж достатньо».

Нагадаємо, серед переможців конкурсу «Єлисаветград – креативне місто» – «Історичний автобус», проект облаштування в обласному центрі велопарковок та інші.

Теги новости:
история
благоустройство
достопримечательности Кировограда
Александр Шаталов

Новости в тему:

Новости Кировограда: обсудить на кировоградском форуме

Перепечатка материалов допустима только со ссылкой на РКС. Ссылка для традиционных СМИ — rks.kr.ua; гипер-ссылка для использования в онлайне — <a href="https://www.rks.kr.ua/">Новости Кировограда</a> (скопируйте и вставьте).

Уважайте чужой труд: все новости, опубликованные в РКС, проходят редакторскую правку. Иногда это просто исправление ошибок, но часто, чтобы придать новости читабельный вид, материал приходится переписывать с нуля. И даже в этом случае мы всегда указываем источник. Коллеги, ждем того же от вас. Спасибо.

Кто живет в Кировограде? Смотрите фотографии кировоградцев на сайте «Знакомства в Кировограде»
А еще можно посмотреть, что нового в кирнете

RSS