Кировоград. Портал

Кировоград — новости и сайты

Искать: Как искать?
Детальный поиск
Например:



Свежее в Кирнете

Микола Садовий звітуєМикола Садовий звітує

Кировоградский обком СПУ

Протягом першого пiврiччя 2007 року спрямовував свої зусилля на виконання основної Конституцiйної функцiї згiдно Закону України "Про статус народного депутата України" щодо законотворчої дiяльностi та роботi з виборцями.

За звiтний перiод Верховна Рада проголосувала 4 моїх законопроекти, якi пiдписав Президент України: про електронний документальний обiг, про захист персональних даних, про засади розвитку iнформацiйного суспiльства в Українi, про умови заснування релiгiйними органiзацiями навчальних закладiв.

Крiм цього розроблено i зареєстровано 24 законопроекти: про спрощення процедури виходу на пiльгову пенсiю працiвникiв сiльського господарства, про створення умов для роботи закладiв профтехосвiти, про раду нацiонального банку (в частинi повернення заощаджень), про повернення приватизованого майна у державну та комунальну власнiсть, про спрощення процедури реєстрацiї суб’єктiв пiдприємницької дiяльностi, про порядок проведення нацiоналiзацiї майна в Українi, про змiни до Бюджетного кодексу в частинi дозволу фiнансування навчально-виховних закладiв школа-дитячий садок з районних та обласного бюджетiв, про садово-городнi кооперативи, про автомобiльнi дороги, про покращення умов фiнансування ЗОШ, про реструктуризацiю боргiв за 57 статтею для освiтян, про безоплатну вищу освiту, про оренду державного та комунального майна, про надбавки за вислугу рокiв, про лiцензування вищих навчальних закладiв, про порядок закупiвлi товарiв та послуг за державнi кошти тощо.

Знаходяться в стадiї пiдготовки 17 законопроектiв. До iнших законопроектiв внiс 68 поправок.

Протягом звiтного перiоду 29 разiв виступав з трибуни i 59 - з мiсця.

Як секретар комiтету з науки i освiти, забезпечив органiзацiйну роботу комiтету: органiзовано проведення двох парламентських слухань з освiтянських проблем та iновацiйної полiтики в державi; на 4-х круглих столах розглянуто перспективу розвитку технопаркiв, стан виконання законодавства з питань виховання дiтей, розглянуто проблеми вищої та професiйної освiти. На засiданнях комiтету розглянуто 84 законопроекти, з яких 26 доповiдав особисто.

Виконую депутатськi доручення: член мiжпарламентської делегацiї народних депутатiв країн СНД; член мiжпарламентських зв’язкiв з парламентарями Албанiї та Азербайджану, член ради коалiцiї; член колегiї мiнiстерства освiти i науки України; входжу у фракцiю Соцпартiї України, заступник голови тимчасової слiдчої комiсiї з розслiдування порушень законодавства при проведеннi виборiв мiського голови Кiровограда.

Крiм цього виконую обов’язки: члена вченої ради Кiровоградського педунiверситету, члена профкому педунiверситету, члена вченої ради з захисту кандидатських дисертацiй, опоную кандидатськi та докторськi дисертацiї в Кiровоградському та Київському педунiверситетах.

Провiв прийом громадян з виїздом у Заставнiвський (Чернiвецька обл.), м. Харкiв, Користинiвький (Вiнницька обл.), м. Днiпропетровськ, Бобринецький, Гайворонський, Маловискiвський, Вiльшанський, Добровеликiвський, Новоукраїнський, Устинiвський (Кiровоградська обл.) райони. За адресою м. Кiровоград, вул. Гагарiна 9, кв. 40 працює приймальна громадян. В усiх райцентрах та у м. Кiровоградi створенi громадськi приймальнi Голови Верховної Ради України О.Мороза та мої.

Особисто прийняв 438 громадян. Крiм цього розглянув 1355 (1270 по областi +85 iншi областi) iндивiдуальних та 173 колективних звернень з Луцької, Львiвської, Днiпропетровської, Сумської, Одеської, Херсонської, Миколаївської, Донецької, Луганської, Рiвненської, Чернiвецької, Вiнницької, Тернопiльської, Харкiвської, Запорiзької Кiровоградської областей, м. Києва, АР Крим.

Вдалось виконати переважну бiльшiсть звернення виборцiв, зокрема:

- працював з Кабiнетом мiнiстрiв та мiнiстерствами щодо забезпечення областi коштами на виконання програм розвитку Кiровоградщини (ГОКОР, Бобринецький терцентр, Технiчний та Педагогiчний унiверситети, профтехосвiта областi, програма сталого розвитку, видiлення коштiв на автороги (на дiлянках Бобринця, Знам’янки, Митрофанiвки), Малопомiчнянська ЗОШ, Онуфрiївський кiнзавод, Олександрiйськi вуглерозрiзи, Свiтловодський завод чистих металiв), включення у вiдповiднi постанови Уряду надання з Держбюджету областi 9 млн. грн. на соцiальну сферу тощо.

- призупинити вирiзання залишкiв цукрових заводiв областi шляхом третього внесення на розгляд Верховної Ради Законопроекту про заборону вирiзання цукрових заводiв, на який Президент двiчi наклав вето. Заходи по захисту вiд знищення Маловискiвського спиртового заводу.

- захист Новоукраїнського КХП вiд рейдерства.

- контроль за виконанням Постанови Верховної Ради України до вiдзначення 125 рокiв Українському театру iм. К.Карого, рiчницi вiд дня народження двiчi Героя Соцiалiстичної працi В.Гiталова;

- включити 9 млн. грн. до Державного бюджету на соцiальну сферу областi;

- продовжити роботу вiдповiдних урядових вiдомств з створення в областi ядерно-енергетичного комплексу. Заплановано все ж таки добитись вивчення даного питання на мiсцi Головою Верховної Ради О.О.Морозом та вiце прем’єром А.П.Клюєвим;

- спiльно з головою Фонду державного майна В.Семенюк добивався повернення у власнiсть держави Олександрiйських вугледобувних пiдприємств;

- збереженнi земельних дiлянок Кiровоградської мiської громади вiд розкрадання (за моїми поданнями прокуратурою мiста та областi внесено 27 протестiв);

- контроль за видiленням фiнансування з Державного бюджету програми газифiкацiї Устинiвського, Новомиргородського, Новоукраїнського, Бобринецького, Онуфрiївського, Петрiвського районiв;

- переведено з комерцiйної на державну форму навчання 14 студентiв;

- надано допомогу в завершеннi ремонту спортзалу Iнгульської ЗОШ Устинiвського району;

- допомогти в лiцензуваннi додаткових спецiальностей Кiровоградського педунiверситету, Iнституту Внутрiшнiх справ, Гайворонських ВНЗ I-II ступенiв акредитацiї тощо;

- надано допомогу в безоплатних операцiя на серцi, легенях, хребтi та очах, за наслiдками опiкiв (12 осiб);

- задiяно прокуратуру до захисту громадян при рейдерствi земельних дiлянок в м. Кiровоградi.

Особисто з депутатського фонду надано фiнансову допомогу 17 громадянам.

Систематично беру участь у роботi сесiй обласної ради.

Це не є вичерпним перелiком зробленого в областi, а лише частина.

Цi та iншi проблеми вирiшувались в тiсному контактi з народними депутатами Є.В.Мармазовим, С.К.Цапюком, С.В.Сасом, головою ФДМ В.П.Семенюк, з мiнiстром освiти i науки С.М.Нiколаєнко, мiнiстром внутрiшнiх справ В.П.Цушком, головою облдержадмiнiстрацiї В.О.Чернишом, головою та заступником голови облради С.О.Сухомлиним, Я.А.Бондарем, головами райдержадмiнiстрацiй та головами районних, мiських рад. Я вдячний їм за спiвпрацю i вболiвання за справу.

Крiм обов’язкiв народного депутата продовжую виконувати iншi доручення:

1. Президент Асоцiацiї працiвникiв профтехосвiти України - забезпечую громадський контроль та вплив на структури влади щодо розвитку профтехосвiти в Українi: проведено 3 засiдання президiї та 2 засiдання Ради Асоцiацiї. На засiданнях заслухано Мiнiстра освiти i науки України С.Нiколаєнка, начальника департаменту профтехосвiти В.О.Десятова, керiвникiв планово-економiчного та фiнансового управлiнь з питань роботи галузi заступникiв начальникiв обласних управлiнь.

Працюю в педунiверситетi: читаю лекцiї, веду практичнi заняття, керую науковою роботою 6 аспiрантiв. Завершив пiдготовку до друку чотирьох монографiй, написав 18 статей з фаху.

Що не вдалося:

- добитися заборони вирiзання цукрових заводiв на металолом (Президент В.Ющенко двiчi на законопроект наклав вето);

- забезпечити подолання вето на Закони України "Про вищу освiту в Українi", змiни до Законiв України щодо полiпшення роботи середньої та профтехосвiти, нового Закону України про пенсiйне забезпечення про соцiальний захист малозабезпечених громадян, про захист вiйськовослужбовцiв звiльнених у запас. Гальмує прийняття цих Законiв Мiнiстерство фiнансiв України;

- добитись вiд Генеральної та обласної прокуратури доведення до суду справи щодо фальшувуння виборiв у м. Кiровоградi по сотому виборчому округу;

- забезпечити змiцнення керiвного складу управлiння освiти Кiровоградської облдержадмiнiстрацiї;

- добитись вiд прокуратури областi та районiв, мiст фахового розгляду справ з розпаювання майнових, насамперед, паїв, загарбання бiзнесовими структурами державного та колективного майна, припинення рейдерства;

Свою дiяльнiсть як народного депутата країни, першого секретаря обкому Соцпартiї України будував за принципом вiдкритостi i прозоростi, систематично висвiтлював у ЗМI України та областi.

Тридцять два рази виступав у республiканських засобах масової iнформацiї.

Окрiм друкованих видань моя дiяльнiсть регулярно висвiтлюється на обласних телеканалах: КОД ТРК, ТРК "Стимул", ТРК "TTV"; радiостанцiях: АБ-радiо, радiо "Новий день"; на Iнтернет сайтах: УНIАН, Rupor, офiцiйному сайтi СПУ, Нiмецька хвиля, глаvred, РКС, ТБ Стимул, Весь Кiровоград.

Протягом звiтного перiоду було проведено 7 прес-конференцiй.

Всiм журналiстам та ЗМI я висловлюю щиру вдячнiсть i буду у майбутньому знаходити шляхи до плiдної спiвпрацi.

З повагою,
Народний депутат України Микола Садовий


Перейти на сайт автора

Теги новости:
Микола Садовий Соцпартия

Сайты кирнета: обсудить на кировоградском форуме

Перепечатка материалов допустима только со ссылкой на РКС. Ссылка для традиционных СМИ — rks.kr.ua; гипер-ссылка для использования в онлайне — <a href="https://www.rks.kr.ua/">Новости Кировограда</a> (скопируйте и вставьте).

Уважайте чужой труд: все новости, опубликованные в РКС, проходят редакторскую правку. Иногда это просто исправление ошибок, но часто, чтобы придать новости читабельный вид, материал приходится переписывать с нуля. И даже в этом случае мы всегда указываем источник. Коллеги, ждем того же от вас. Спасибо.

Да, если что: кирнет — это интернет в Кировограде
Вы тоже можете бесплатно публиковать новости и привлекать посетителей на свой сайт! Узнать как